x
Annonce
Udland

Coronavirus koster første franskmand livet på sygehus i Paris

En 60-årig mand blev det første franske offer for virus, der har spredt sig fra kinesisk provins.

Frankrig kom onsdag på listen over lande, der har mistet statsborgere i forbindelse med udbruddet af coronavirus.

Annonce

Således omkom en 60-årig mand natten til onsdag, efter at han tirsdag aften blev indlagt med virusset på et sygehus i Paris.

Det oplyser det franske sundhedsministerium onsdag.

En 80-årig kinesisk turist med coronavirus omkom tidligere på måneden af sygdommen på et fransk sygehus. Den 60-årige mand er dog den første franskmand, der omkommet af virusset.

I alt fire personer i Frankrig er blevet testet positiv for coronavirus i løbet af de seneste 24 timer. Dermed er 17 personer smittet med virusset i Frankrig.

Yderligere 11 personer er blevet meldt raske efter at have været smittet med virusset.

To af de smittede er hjemvendt fra en rejse i den italienske region Lombardiet, hvor virusset har kostet mindst ti personer livet.

Den franske regering har bedt alle, der er er hjemvendt fra en rejse i Lombardiet og naboregionen Veneto, om ikke at sende deres børn i skole.

Den samme opfordring gælder personer, der er kommet hjem fra rejser til Kina, Hongkong, Macau, Singapore og Sydkorea.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce