Annonce
Fyn

Coronavirus kan give forsinkelser for studerende

Jens Mejer Pedersen, rektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, advarer om, at nogle studerende på grund af corona-krisen vil blive forsinket i deres studier. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Nogle af de studerende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole må indstille sig på, at deres uddannelse bliver forsinket på grund af corona-nedlukningen.
Annonce

Der er ingen undervisning i lokalerne på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole på denne side påske.

Undervisningen er i stedet flyttet over i virtuelle klasselokaler, og det samme gælder de eksaminer, som for længe siden var planlagt til at foregå i disse måneder.

- Alt det, der bliver afviklet af eksaminer fra nu af og i hvert fald den nærmeste periode frem, bliver afviklet digitalt. Det kan foregå via en skype-forbindelse med den studerende i hjemmet og med censor og eksaminator i hvert sit rum, siger Jens Mejer Pedersen, rektor for UCL.

Foreløbig er der lukket ned indtil 13. april, men ingen ved endnu, om nedlukningen kommer til at vare længere.

- Vi arbejder med en plan om, at vi fortsat vil være lukket i en længere periode. Så kan vi jo trække den tilbage, hvis det viser sig, at vi bliver lukket op før, men vi planlægger med et worst case-scenarie om, at vi er lukket længere end til 13. april.

Annonce

Mangler praktik

Men det kan blive en udfordring, så derfor vil nogle af de studerende indstille sig på forsinkelser i deres uddannelsesforløb, fortæller Jens Mejer Pedersen.

- Vi arbejder rigtig hårdt på at gennemføre så meget af vores undervisning, som vi plejer, nu virtuelt, og vi arbejder på at få gennemført så mange af vores eksaminer som overhovedet muligt, så vores studerende ikke bliver forsinkede.

- Men vi vil nok ikke kunne undgå, at nogle bliver forsinkede, siger Jens Mejer Pedersen og peger på, at nogle studerende kan få svært ved at indsamle den empiri, som er nødvendig til deres bacheloreksamen.

- Der kan også være forsinkelser i forhold til praktikafvikling. De studerende, som er i praktik, men bliver hjemsendt, fordi eksempelvis skolen lukker. Der kan også være en risiko for forsinkelse der. Det kommer helt an på, hvor stor del af praktikken de går glip af, om de skal have en ny praktikperiode, siger Jens Mejer Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce