x
Annonce
Fyn

Coronavirus kan give forsinkelser for studerende

Jens Mejer Pedersen, rektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, advarer om, at nogle studerende på grund af corona-krisen vil blive forsinket i deres studier. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Nogle af de studerende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole må indstille sig på, at deres uddannelse bliver forsinket på grund af corona-nedlukningen.

Der er ingen undervisning i lokalerne på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole på denne side påske.

Undervisningen er i stedet flyttet over i virtuelle klasselokaler, og det samme gælder de eksaminer, som for længe siden var planlagt til at foregå i disse måneder.

- Alt det, der bliver afviklet af eksaminer fra nu af og i hvert fald den nærmeste periode frem, bliver afviklet digitalt. Det kan foregå via en skype-forbindelse med den studerende i hjemmet og med censor og eksaminator i hvert sit rum, siger Jens Mejer Pedersen, rektor for UCL.

Foreløbig er der lukket ned indtil 13. april, men ingen ved endnu, om nedlukningen kommer til at vare længere.

- Vi arbejder med en plan om, at vi fortsat vil være lukket i en længere periode. Så kan vi jo trække den tilbage, hvis det viser sig, at vi bliver lukket op før, men vi planlægger med et worst case-scenarie om, at vi er lukket længere end til 13. april.

Annonce

Mangler praktik

Men det kan blive en udfordring, så derfor vil nogle af de studerende indstille sig på forsinkelser i deres uddannelsesforløb, fortæller Jens Mejer Pedersen.

- Vi arbejder rigtig hårdt på at gennemføre så meget af vores undervisning, som vi plejer, nu virtuelt, og vi arbejder på at få gennemført så mange af vores eksaminer som overhovedet muligt, så vores studerende ikke bliver forsinkede.

- Men vi vil nok ikke kunne undgå, at nogle bliver forsinkede, siger Jens Mejer Pedersen og peger på, at nogle studerende kan få svært ved at indsamle den empiri, som er nødvendig til deres bacheloreksamen.

- Der kan også være forsinkelser i forhold til praktikafvikling. De studerende, som er i praktik, men bliver hjemsendt, fordi eksempelvis skolen lukker. Der kan også være en risiko for forsinkelse der. Det kommer helt an på, hvor stor del af praktikken de går glip af, om de skal have en ny praktikperiode, siger Jens Mejer Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce