Annonce
Fyn

Coronavirus i Danmark: OUH ændrer ikke i sit beredskab

Sundhedsminister Magnus Heunicke fortalte på et pressemøde torsdag, at coronavirus er konstateret i Danmark. Det ændrer ikke på beredskabet på OUH, hvor den infektionmedicinske afdeling er klar til at behandle og isolere patienter med coronavirus. Det oplyser OUH til Fyens.dk torsdag formiddag. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Der er ikke blevet ændret i beredskab eller arbejdsgange på OUH, selv om der nu er konstateret et tilfælde af coronavirus i Danmark.

Opdateret torsdag eftermiddag med nye testtal fra OUH

På et pressemøde i København informerede sundhedsminister Magnus Magnus Heunicke (S) og en række nøglepersoner fra landets sundhedsvæsen offentligheden om, at Danmark nu har sit første tilfælde med en mand, der er smittet med coronavirus.

Der er tale om en TV2-medarbejder, der er blevet smittet i Italien.

Selv om der nu er konstateret coronavirus i Danmark, har det ikke ændret på beredskabet eller arbejdsgangene på Odense Universitetshospital, der tirsdag blev føjet til listen af hospitaler, der kan modtage og behandle patienter med coronavirus under isolation. Det oplyser hospitalets presseafdeling torsdag formiddag til Fyens.dk.

Onsdag fik OUH lejlighed til at teste sit beredskab af, da en person havde været inde på hospitalet med mistanke om smitte med corona-virus. Ved nærmere undersøgelse viste det sig dog, at patienten alligevel ikke opfyldte Sundhedsstyrelsens kriterier for mistanke. OUH valgte dog at bruge anledningen til at teste sit beredskab og tage en prøve.

Torsdag eftermiddag ved 14-tiden er status, at OUH har testet fire personer. En er testet negativ, mens de tre øvrige er i hjemmekarantæne, mens der afventes svar på test.

Mistanke om coronasmitte

Hvis du har været i områder med coronasmitte, skal du være opmærksom på om du udvikler tegn på sygdom i luftvejene med feber, hoste eller åndenød inden for 14 dage efter hjemkomst.

Sker dette så bliv hjemme og ring til din læge, vagtlæge eller Akuttelefonen. Husk at oplyse, at du har været i område med smitte. Inden du tager til læge eller sygehus er det vigtigt at du ringer i forvejen, så sundhedspersonalet kan tage de nødvendige forholdsregler i forhold til smittebeskyttelse.

Hvis du skal ringe til lægen uden for denne åbningstid kan du i Syddanmark ringe til vagtlægen på 70 11 07 07. Sundhedsstyrelsens akuttelefon er: 72 22 74 59. Den er åben mellem 8.30 og 15.30.

Man skal ikke tage særlige forholdsregler over for personer, der har rejst i områder med smitte men er symptomfrie. Der er heller ikke særlige forholdsregler for borgere, der har kontakt med tilrejsende fra områder med smitte. De fleste rejsende, der har opholdt sig i de områder, hvor der er konstateret smitte med coronavirus, har meget lille risiko for at have været udsat for smitte og dermed for at smitte andre.

De fleste rejsende, der har opholdt sig i områder med coronavirus, har meget lille risiko for at have været udsat for smitte. Der er derfor ingen grund til at mistænke smitte hos raske personer. Det betyder generelt, at man efter hjemrejsen kan gå på arbejde, i skole og børneinstitution som vanligt.

Kilde: Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: 451 meldte sig ledige lørdag under coronakrisen

Debat

April 1960: Rugby på Fyn

Annonce