Annonce
Fyn

Coronaudbrud på OUH: To patienter og tre ansatte smittet

To patienter og tre ansatte på OUH er konstateret smittet med coronavirus. Arkivfoto: Michael Bager
Region Syddanmark betegner coronaudbrud på OUH som værende afsluttet. Fra mandag til tirsdag steg antallet af indlagte coronapatienter i Syddanmark fra otte til 13. Det skyldes de senere ugers forhøjede smittetal i Odense Kommune og ikke udbruddet, oplyser lægelig direktør Bjarne Dahler-Eriksen.
Annonce

Fyn: Tre ansatte og to patienter på Odense Universitetshospital på matriklen i Odense er konstateret positive med coronavirus.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

De fem coronasmittede har relation til hinanden og er derfor håndteret som et udbrud, oplyser regionen.

Det drejer sig om to patienter og tre medarbejdere på OUH's afdeling for intensivpatienter og patienter på opvågning efter operation - afdeling V samt Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D på Odense Universitetshospital - det er hospitalets gynækologiske afdeling samt fødeafdelingen.

De fem personer er i slutningen af sidste uge og i begyndelsen af denne blevet bekræftet positive med coronavirus.  Situationen er håndteret efter sundhedsstyrelsens vejledning, og der er taget de nødvendige forholdsregler, oplyser regionen.

Om det er patienter eller ansatte, der har båret smitten ind på OUH, kan lægelig direktør Bjarne Dahler-Eriksen ikke svare på.

- Men vi er en stor arbejdsplads med 10.000 ansatte. Og når smitten stiger i samfundet, stiger risikoen for, at coronaen kommer ind på sygehuset også.

Der er dog ingen grund til at trykke på nogen alarmklokke.

- Som patient har man ingen grund til bekymring. Vi er gået meget grundigt til værks og har taget alle de nødvendige forholdsregler i forhold til smitteopsporing, test osv. Situationen har heldigvis ikke haft stor betydning for vores patienter, men vi har desværre måttet udskyde en enkelt operation på grund af situationen, siger Bjarne Dahler-Eriksen.

Annonce

Grundig opsporing

Afdelingsledelserne har sammen med sygehusets mikrobiologer og infektionshygiejniske eksperter foretaget smitteopsporing. Det betyder, at medarbejdernes færden er blevet gennemgået, og herudfra er alle relevant medarbejdere og patienter blevet testet, ligesom nære kontakter er blevet identificeret og hjemsendt/isoleret.

Der er blevet taget kontakt til de patienter, som kunne være berørte, og de er gået i selvisolation og er testet efter retningslinjerne. Én gynækologisk operation på Obstetrisk Afdeling D er pt. blevet udskudt som følge af situationen.

Der er ikke fundet nye tilfælde siden 15. september, og udbruddet bliver derfor betragtet som afsluttet, oplyser regionen.

Annonce

Stigende smitte

Tirsdag blev der offentliggjort statistik for antallet af indlagte patienter med coronavirus på de syddanske hospitaler. Tallet var 13 indlagte. Heraf to på intensiv. Dette er det højeste antal indlagte i en længere periode.

Fra i går til i dag steg antallet af indlagte coronapatienter med fem fra otte til 13 patienter på de syddanske sygehuse. Det skyldes de senere ugers forhøjede smittetal i Odense Kommune og ikke udbruddet, oplyser Bjarne Dahler-Eriksen til Fyens Stiftstidende:

- Det er sådan med coronavirus, at der vil gå et stykke tid fra personer bliver smittet med coronavirus, til de får behov for lægehjælp og indlæggelse og i sidste ende måske en plads på intensiv.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce