Annonce
Kerteminde

Coronasmitten breder sig i Kerteminde: Overvægt af smittede over 60 år

Coronaen har bredt sig yderligere i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Søren Gylling
Faktisk er der fem nye smittede, men samtidig er en blevet erklæret rask.
Annonce

Kerteminde: Dagens cotrona-smittetal fortæller desværre, at Kerteminde holder pladsen som kommune med det højeste incidenstal - det er en omregning af antal smittede pr.100.000 - altså et forholdstal, så kommuner af forskellig størrelse, kan sammenlignes direkte.

I Kerteminde er der siden i torsdag, konstateret fem nye smittede. Da samtidig en er konstateret rask, er det samlede antal smittede vokset fra 16 i går til 20 i dag, fredag. Incidenstallet er på 87 mod Odenses 39 og Nyborgs 20.


Vi har talt med Styrelsen for Patientsikkerhed og deres bedste gæt er, at der er tale om mennesker, der har deltaget i et privat arrangement.

Anders Bjældager, konstitueret kommunaldirektør


Konstitueret kommunaldirektør Anders Bjældager har haft adgang til mere detaljerede  oplysninger, og han kan fortælle, at der ikke er konstateret smitte på nogen institution, hverken børnehaver, skoler, plejehjem eller bosteder.

- Det betyder, at der ikke er nogen åbenlyse smittekæder, og der er heller ikke noget tydeligt geografisk mønster i smitten, oplyser han.

- Til gengæld kan vi se, at der er en overvægt af de smittede, der er over 60 år. Vi har talt med Styrelsen for Patientsikkerhed og deres bedste gæt er, at der er tale om mennesker, der har deltaget i et privat arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce