Annonce
Sydfyn

Musikklassen ramt: Flere elever smittet på Svendborg Gymnasium

Rektor Jesper Vildbrad bekræfter nye smittetilfælde på Svendborg gymnasium. Foto: PR
Svendborg Gymnasium må endnu engang se sig ramt af corona. Således er der fem elever som er blevet testet positive i samme klasse. Rektor Jesper Vildbrad fortæller at smittesporingen har virket effektivt, hvorfor sundhedsstyrelsen er tilfredse med håndteringen.
Annonce

Svendborg: Fem elever fra Svendborg Gymnasiums musikklasse er konstateret smittet med corona. Det bekræfter rektor Jesper Vildbrad.

- Det er rigtigt, at vi torsdag i sidste uge modtog besked om en elev, der var blevet smittet med corona. Det er en af vores 3. g-elever, og dennes klasse er naturligvis blevet bedt om at blive hjemme.

- Siden er der så yderligere fire elever, som er testet positiv. Vi er i kontakt med Sundhedsstyrelsen og har ageret efter de handleplaner, som styrelsen anbefaler. Vi har sat smittesporing, i gang og der er enkle eksempler på andre lærere og elever, der er blevet varskoet, siger Jesper Vildbrad.

I denne uge er der efterårsferie, og derfor er hele skolen på sin vis hjemsendt. Men faktisk er det kun den eleverne i klassen og deres forældre, som er blevet informeret om smittetilfældene.

- Hvorfor har i ikke givet hele skolen besked om smittetilfældene?

- Fordi den klasse, det drejer sig om er musikklassen. Det vil sige, at det er en klasse, som nærmest kun er sammen med hinanden. Desuden har vi været effektive med vores smittesporing, og ved hjælp af den har vi kunnet konstatere, at de elever, det gælder, ikke har været i kontakt med andre end deres klassekammerater.

- Sundhedsstyrelsen har bekræftet, at vi har håndteret det på den rigtige måde. Vi har gjort alt det, vi skal gøre og har kun fået at vide, at vi gør det rigtige. Alle klassens elever bliver testet og en af de, der er smittet, blev faktisk først testet positiv efter anden test. Sundhedsstyrelsen har også lavet opfølgning som de skal og der er styr på situationen, fortæller Jesper Vildbrad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce