Annonce
Faaborg-Midtfyn

Coronasmitte lukker midtfynsk smørrebrødsforretning hele påsken: Har du handlet der, bør du blive testet

Jan Eckhardt valgte tirsdag at lukke Fars' Madvogn midlertidigt på grund af risikoen for smitte. Indehaverens egen første test er negativ, men han skal testes flere gange, og det samme skal hans medarbejdere. Arkivfoto: Sandra Goldek
En medarbejders familiemedlem er blevet smittet med corona, og indehaveren har selv symptomer. Derfor lukker Fars' Madvogn i påsken. Har du besøgt madstedet for nylig, anbefales det, at du får taget en test.

Ringe: Tirsdag morgen fik Jan Eckhardt, indehaver af Fars' Madvogn, en besked, som aldrig er sjov at få. En af hans medarbejdere kunne ikke komme på arbejde, fordi vedkommende skulle testes for corona.

Medarbejderens familiemedlem var nemlig blevet testet positiv.


Annonce

Vi så til at have nogle gode og travle påskedage, men det vil jeg hellere gå glip af, end at vi får corona i Fars' Madvogn.

Jan Eckhardt, indehaver af Fars' Madvogn


Det fik Jan Eckhardt til at kontakte sundhedsmyndighedernes coronahotline, hvorefter han besluttede at lukke sin biks henover påsken.

- Det var min egen vurdering, om jeg ville vente på, at medarbejderen fik svar og agere derefter. Hvis medarbejderen var testet positiv, skulle jeg lukke. Men jeg valgte at lukke ned nu for at være helt sikker, forklarer han og fortsætter:

- Jeg fik at vide, at man er bekymret for coronamutationen i Svendborg. Svendborg er ikke så langt fra Ringe, derfor er det mest hensigtsmæssigt at lukke. Det er klart, at hvis medarbejderen er positiv, så kan jeg også være smittet, og så går det pludselig stærkt i vores lille butik.

Det betyder, at Jan Eckhardt og hans forretning går glip af nogle påskedage, hvor han kunne have fået en "god indtægt".

- Vi så til at have nogle gode og travle påskedage, men det vil jeg hellere gå glip af, end at vi får corona i Fars' Madvogn.

Har selv symptomer

Som det ser ud nu, er ingen fra Fars' Madvogn smittet med corona. Jan Eckhardt, der selv har symptomer, er testet negativ på sin første test, mens hans medarbejdere enten mangler at blive testet eller ikke har fået svar endnu.

- Jeg har ondt i halsen, er snottet og har ondt i hovedet. Det minder dog mere om en gammeldags forkølelse end corona. Jeg holder mig isoleret indtil videre og skal testes torsdag og lørdag.

- Oftest kan man ikke få en tid med det samme, men jeg fik en lægehenvisning og er derfor kommet hurtigere igennem.

Medarbejderne skal have to negative tests for at komme tilbage på arbejde, men selvom det sker, har Fars' Madvogn ikke mulighed for at åbne under påsken.

Jan Eckhardt kan nemlig ikke få varer hjem under påsken.

- Det er uheldigt, at det ramler sammen med helligdagene. Vi kan ikke få kød på en lørdag.

Annonce

Forstående kunder

Det er ikke sjovt at fortælle sine kunder, at det smørrebrød, de har bestilt til skærtorsdag, ikke kan blive leveret alligevel. Specielt når en stor del af byen har lukket i påsken.

Men på trods af den sure nyhed, har Jan Eckhardt kun fået positiv respons fra sine kunder.

- Folk har taget det med åben pande og været glade for, at vi lukker, frem for at risikere at sprede smitte, fortæller han.

Derudover opfordrer Jan Eckhardt sine kunder til at blive testet - i hvert fald dem, der har handlet hos madstedet de seneste par dage.

- Myndighederne opfordrer til, at kunderne, der har handlet hos os, skal testes. Jeg synes, det er en god idé - ikke fordi, at corona smitter gennem madvarer, men mere på grund af de coronamutationer, der er. Hellere at blive testet en gang for meget end en gang for lidt.

Annonce

Træt af corona

Det er ikke første gang, at Fars' Madvogn oplever at lukke på grund af frygten for coronasmitte. Sidst skete det i oktober, og indehaveren er da også ved at være godt træt af virussen.

- Jeg glæder mig til, at corona er et overstået et kapitel. Vi omsætter desværre ikke for det, vi gerne vil. Jeg vidste godt, det ville blive hårdt at åbne en forretning, men det er hårdere, end jeg havde regnet med.

- Vi mister også kunder, fordi der kun kan være to personer i butikken ad gangen. Hvis der står10 personer udenfor, så gider de jo ikke at vente, forklarer Jan Eckhardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce