x
Annonce
Nordfyn

Coronasmitte: Kommunen vil gøre mere rent

Fra på mandag opgraderes rengøringen på de skoler og daginstitutioner, der kører med nødpasning. Arkivfoto: Morten Marboe
Et af Nordfyns Kommunens mange initiativer til at minimere risikoen for coronasmitte er, at der skal gøres mere rent på institutionerne.

Nordfyn: Statsminister Mette Frederiksens varsel fredag om, at grænserne til Danmark lukkes, var endnu et vidnesbyrd om, at det er nødvendigt at tage alle midler i brug for bekæmpe coronovissen.

Store som små. Med til bekæmpelsen hører også rengøring. Hygiejne er afgørende, og derfor opgraderer Nordfyns Kommune rengøringen på de skoler og daginistitutioner, som fra på mandag kører med nødpasning. Størstedelen af skoler og daginstitutioner er helt lukket ned til foreløbig mindst 29. marts, som kun et et af mange kommunale tiltag.

Annonce

Mandag morgen

Konkret inværksættes der tre daglige rengøringer på de pågældende daginstitutioner og skoler i den kommende uge. De ekstraordinære tiltag træder i kraft fra mandag morgen, og første rengøring sker, inden børn og personale møder. Der er især fokus på elementer, som berøres og andre risikoelementer i forhold til smittespredningen.

Derudover gør kommunen i den kommende tid ekstra ud af rengøringen på fællesarealer på plejecentrene.

Fyens Stiftstidende

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce