Annonce
Kerteminde

Coronaskulptur vokser frem i Stigs forhave: - Jeg har forsøgt at visualisere det, vi frygter, men ikke kan se

Coronavirussen har spredt sig i Stig Jørgensen have siden februar. Foto: Mette Louise Fasdal
Coronavirussen har vokset sig stærk i Stig Jørgensens forhave i Rønninge, men snart kommer der resistens, for han tænder et håb for fremtiden. Bogstaveligt talt.
Annonce

Rønninge: Coronavirussen spreder sig i Stig Jørgensens forhave på Skomagerstræde i Rønninge.

Allerede i februar dukkede den op og stod svajede et par dage. Den væltede hurtigt og begyndte at myldre ud over græsplænen, og midt i marts havde den etableret tre grupper, men den blev ved med at vokse og finde styrke og begyndte i april at kravle over stengærdet ud mod vejen og op i et træ.

Stig Jørgensen er ejendomsfunktionær ved Boligforeningen Grønløkken, men når han holder fri, kan han godt lide at skabe skulpturer i sin have.

Derfor skaber han i øjeblikket en corona-skulptur i sin forhave - en skulptur, som hele tiden forandrer sig.

- Jeg har forsøgt at visualisere det, vi frygter, men ikke kan se, forklarer han og fortæller, at skulpturen er skabt i grupper, som hver især skal illustrere, hvor forskelligt virussen påvirker os.

- Døden var det første, der påvirkede os, men ret hurtigt blev vi opmærksomme på, at vi også kan blive påvirket økononomisk. Andre mærker ensomheden, som kan være slem, og der er bedsteforældre, der måske ikke kan se deres børn og børnebørn.

- Angsten er for nogle det, der fylder meget - også angsten for hinanden. Det berører det sociale, og mange mister måske foråret - og måske også sommeren.

Sådan forklarer Stig Jørgsensen nogle af sine tanker bag skulpturen, hvor græsset under snart begynder at visne - også som et symbol på, hvad virussen kan gøre.

På et træ foran sin skulptur forklarer Stig Jørgensen også sine tanker bag skulpturen. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Håbet vil lyse op

Men Stig Jørgensen tænder også et håb, for snart kommer der små hvide coronaer - små lamper - som skal symbolisere resistens. Stig Jørgensens skulptur skal nemlig også give et håb for fremtiden.

Kommer folk forbi - på gåben, cykel eller i bil - er man velkommen til at stoppe op for at studere skulpturen.

- Det, der fylder mest for det enkelte menneske, er individuelt, men jeg håber, at folk vil reflektere over den og huske, at naboen måske er bange for noget andet end én selv. Coronaen er grænseoverskridende i mange aspekter. Derfor kravler den over stengærdet. Den er uforudsigelig.

- Coronaen har for altid ændret vores verden og brændt sig ind i vores bevidsthed og vores liv, men vi må aldrig miste troen, håbet og kærligheden, pointerer han.

Stig Jørgensen har en stor have, hvor skulpturer spirrer frem, og hvor han også hygger sig med sin bonsai, der er 25 år gammel. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce