Annonce
Assens

Coronaramte campingpladser håndterer krisen forskelligt

Sandager Næs Camping har renoveret campingpladsen, men gæsterne kan ikke få glæde af det endnu. Foto: Kim Rune.
Campingpladserne har forskellige måder at håndtere corona-situationen på. Ifølge Sundheds- og ældreministeriet er det helt legitimt at åbne, og det har et par campingpladser i Assens også valgt at gøre, imens andre har valgt at lukke helt ned.

Sæsonen og vejret skriger til campisterne, at det er ved at være tid til at komme ud på pladserne og få sat vognen og teltet op, sat stolene til rette og ellers bare nyde den tidlige danske sommer med masser af afslapning.

Sådan bliver det mildest talt ikke i år. I hvert fald ikke for alle. Alle kommunens campingpladser, store som små, har nemlig lavet forskellige tiltag i forbindelse med den forestående corona-krise. For nogle campingpladser har den verdensomspændende krise endda helt udsat åbningen af campingpladsen.

Avisen har talt med Assens’ campingpladser og hørt campingfatter og -mutter rundt omkring om, hvordan de tackler den noget spøjse sæsonstart.

- Vi har selvfølgelig tabt en del. Alle vores hytter var booket i påsken, og der var en masse campingvogne, der også var booket, som skal have deres penge tilbage.

Michael Uglvig Madsen, Sandager Næs Camping

Annonce

Begrænsninger lukker campingpladser

Michael Uglvig Madsen fra Sandager Næs Camping, som kan huse cirka 200 campister, ville ethvert andet år på denne tid have en campingplads med masser aktivitet, hvor campisterne så småt begyndte at finde sig til rette. Især når solen har valgt at titte frem, som den har denne april. Men campingfatteren fra Sandager Næs har alligevel valgt at holde lukket frem til maj.

- Vi har lukket på grund af de forholdsregler, man nu skal tage. Det kan godt være, at der er nogen, der ville synes, at det kunne være sjovt bare at sidde nede i campingvognen. Det er der sikkert. Vi bliver bare nødt til at sætte retningen, og vi hørte om forsamlingsforbuddet på 10 mennesker og de andre begrænsninger, og så var beslutningen egentlig nem. Vores fastliggere tog også pænt imod det.

Planen var at åbne fredag den 3. april, men det er altså i første omgang blevet rykket til 1. maj.

- Så må vi se, hvad der sker der.

Michael Uglvig Madsen har investeret omkring en million i et nyt spa-område til campisterne. Det har han nu fundet lidt mere tid til at gå og gøre helt klar til åbningen.

- Jeg går her og laver spa, og når vi har investeret, så vil vi jo også gerne have, at det bliver brugt, siger han.

Men spabadet er ikke den største økonomiske ulempe for campingpladsejeren for Sandager Næs Camping.

- Vi har selvfølgelig tabt en del. Alle vores hytter var booket i påsken, og der var en masse campingvogne, der også var booket, som skal have deres penge tilbage. Folk aflyser familietræf i maj og juni, fordi der er mange ældre mennesker, så de har besluttet, at det ikke bliver til noget, siger Michael Uglvig Madsen.

Helnæs Camping er en af de mindre campingpladser med 150 pladser, og de har valgt at åbne delvist. Erika Blom Knudsen er campingmutter på pladsen, og hun siger, at der er cirka 15 fastliggere, som så desværre ikke får adgang til de fælles faciliteter. De har sat hængelåse på de steder, hvor ikke vil have fremmede ind, oplyser hun.

Hun har også lukket i campingpladsens kiosk.

- Jeg er alene hernede, og jeg orker simpelthen ikke at diskutere med folk, hvor mange mennesker, der må være i butikken, og hvad man må og ikke må, siger hun.

Annonce

Politiet håndhæver reglerne – også på campingpladserne

Det skal slås fast, at campingpladserne gerne må åbne. Det er helt legitimt. Sundheds-, Ældre- og Erhvervsministeriet udsendte den 8. april en pressemeddelelse, hvor de skrev, at campingpladserne godt måtte være åbne henover påsken – hvis man overholdt de krav, de havde.

"Der er en klar forventning til, at også ejere og brugere af campingpladserne har forstået alvoren og sikrer, at smitten ikke spreder sig. Politiet er klar til at håndhæve reglerne, hvis det bliver nødvendigt", stod der.

Så når Helnæs Camping lukker deres faciliteter, er det helt efter de krav, sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) har været med til at stille op.

- Det vigtigste er, at vi fortsat holder fast og forebygger smittespredningen – det er hele forudsætningen for, at der kan ske en kontrolleret åbning efter påske. Derfor vil en række af de fælles faciliteter på campingpladsen ikke kunne bruges, sagde han.

Aa Strand Camping oplyser, at de har åben på cirka samme niveau som på Helnæs med enkelte fastliggere, mens en af Danmarks mindste campingpladser, Hjemstavnsgårdens Camping i Gummerup, oplyser, at de har lukket.

- Vi er så få, så det giver ikke mening alligevel, siger Kim Jørgensen fra Hjemstavnsgårdens Camping.

- Vi kunne gå tre fastliggere og mig dernede, og det giver ingen mening med alle de ekstra begrænsninger.

Den lille campingplads føler sympati med de store kollegaer, som må forsøge at åbne.

- Jeg kan sagtens forstå, at de store pladser åbner. Det er jo det, de lever af, og hele deres økonomi afhænger af at åbne, så det er klart, at de gør alt, hvad de kan, siger han.

CampOne Assens ønsker ikke tale med avisen, men ifølge campingpladsens hjemmeside, så har de åbnet med begrænsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce