x
Annonce
Nordfyn

Coronakrisen udløser ligeså meget skrald som til juleaften

De nordfynske skraldemænd har ekstra travlt i denne tid. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Hans Rasmussen, leder af Genbrug og Renovation i Nordfyns Kommune, er fuld af lovord omkring, hvordan at borgerne og travle renovationsarbejdere håndterer en svær og anderledes tid for alle.

Nordfyn: Det kan have mange følgevirkninger, når familier, der til daglig plejer at være spredt for alle vinde, pludselig tvinges til at være sammen under samme tag. Én af de mere synlige virkninger kan ses ude i skraldespanden. Når folk er mere hjemme, betyder det også, at der generes mere affald i husstandene, og det mærker renovationsarbejderne.

- Der er næsten samme mængder af skrald, som vi oplever i forbindelse med jul og nytår, fortæller Hans Rasmussen, leder af Genbrug og Renovation i Nordfyns Kommune.

Han er fuld af lovord over måden, både renovationsmedarbejderne og forbrugerne tackler den svære tid med coronavirus på.

- Det er klart, at når der er mere skrald, kræver det også ekstra tid og kræfter at håndtere det. Men der er kun grund til at sende en stor ros til alle renovationsarbejderne. De klarer det fantastisk i en periode, hvor de også skal tage højde for at bruge handsker, håndsprit og i det hele taget tage de nødvendige forholdsregler, siger Hans Rasmussen.

Annonce

Stolt af borgerne

Vaner kan være svære at ændre, og særligt når det skal ske fra den ene dag til den anden. Men med den pludselige besked om at man som privat forbruger ikke længere kan benytte kommunens genbrugspladser, har det været nødvendigt. Hans Rasmussen konstaterer derfor med stor glæde, at de nordfynske borgere virker til at være omstillingsparate.

- Jeg er meget stolt af borgerne. Det er meget lidt skrald, som er blevet efterladt foran genbrugspladserne, når borgerne er kørt forgæves, og det var kun lige i starten. Det er klinget mere og mere af og er ikke noget problem i dag, fortæller han.

Borgerne virker heller ikke til at have søgt alternative måder at komme af med affaldet på. Status efter ekstra fokus på rastepladser og lignende steder har ikke fortalt en historie om, at affaldet så bliver smidt der.

I denne tid kommer der alvor gang i havearbejdet og måske endnu mere, når folk går hjemme. Hans Rasmussen opfordrer til, at man lader haveaffaldet stå hjemme hos sig selv, indtil genbrugspladserne åbner igen.

Hvornår, det sker, er uvist. Indtil videre er de lukket til og med søndag den 29. marts.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce