Annonce
Odense

Coronakrisen udfordrer udsatte familier: Red Barnet Odense tilbyder ekstra hjælp

Formand i Red Barnet Odense, Sara Ekknud Windell, håber, at lokalsamfundet vil være med til at støtte organisationens corona-hjælp til udsatte familier med en valgfri donation. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Mange børnefamilier forsøger lige nu at få en ny hverdag til at fungere derhjemme. Det kan dog være svært for udsatte familier. Derfor tilbyder Red Barnet Odense ekstra hjælp til familierne.

Mens skoler og daginstitutioner er lukket ned i disse uger grundet coronavirussen, må tusindvis af børn undvære deres vante hverdag med blandt andet venner og fritidsaktiviteter. Og det kan være svært - specielt hvis man er barn i en særligt udfordret familie.

Det vil Red Barnet Odense nu forsøge at afhjælpe, og derfor rækker organisationen ud til de familier, der normalt er med i lokalforeningens sociale aktiviteter, som blandt andet tæller ferielejre, fritidsaktiviteter og familieklubber.

- Vi har lukket alle vores normale aktiviteter ned på grund af corona-smitten, og det gør ondt, fordi vi ved, hvor meget børn og familier glæder sig til de ture og oplevelser, som vi arrangerer hver måned. Derfor har vi besluttet at tilbyde en midlertidig hjælp til de familier, vi har kontakt til i vores sociale arbejde, siger formand for Red Barnet Odense, Sara Ekknud Windell.

Håndsrækningen består af både hjælp til indkøb, en kreativ pakke til børnene og tilbud om samtaler med frivillige fra organisationen.

Red Barnet Odense tilbyder en kreapakke til børn i udsatte familier, som de kan få glæde af, mens skoler og daginstitutioner er lukket. Foto: Red Barnet Odense
Annonce

Støtte fra lokalsamfundet

- Frivillige står klar til at hjælpe med indkøb af fornødenheder. Og så laver vi en særlig kreapakke med idéer og materialer til beskæftigelse derhjemme, som vi afleverer uden for familiernes dør. Lige nu er der 57 familier, der har meldt sig til at modtage en kreapakke, og de første bliver delt ud allerede fra tirsdag den 24., siger Sara Ekknud Windell og tilføjer:

- Derudover har vi også et tilbud om, at kompetente frivillige kan tage en samtale over telefonen med de børn og forældre, som er pressede af en helt ny hverdag under coronakrisen.

Red Barnet Odense har dog ikke budgetteret med ekstra udgifter til corona-hjælpen, så Sara Ekknud Windell håber, at lokalsamfundet vil være med til at bakke op om initiativet.

- Enhver donation, stor som lille, er mere end velkommen. Og vi forsikrer selvfølgelig, at alle Red Barnets tiltag flugter med de skærpede krav, som myndighederne stiller til vores omgang med hinanden.

Donationer til Red Barnet Odenses corona-hjælp kan overføres til MobilePay-nummer 112326.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

coronavirus

Mette Frederiksen: Risiko for forsinkelser efter vaccineudskydelse

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce