Annonce
Nordfyn

Coronakrisen sætter fut i indkøbsvognene: Meny-købmand oplever tocifret vækst

I Meny i Otterup oplever købmand Torben Bech, at folk er gode til at samle deres indkøb. Foto: Dorthe Wolff
Normalvis tales der om halve og hele procenter, når man måler på omsætning, men i Meny i Otterup har man siden dag ét i coronakrisen oplevet en tocifret vækst.

Otterup: I Meny i Otterup har købmand Torben Bech under coronakrisen oplevet, at folk køber stort ind. Og det gør han fortsat.

- Vi kan se en helt klar tendens til, at folk køber større ind. Det er helt afgjort. Vi har virkelig oplevet meget større indkøb per kunde. I stedet for måske at handle flere gange om ugen, så virker det til, at man samler og laver ét stort indkøb. Der kommer ganske enkelt nogle meget fyldte vogne igennem kasserne.

De mere samlede indkøb betyder dog ikke, at købmanden har haft mindre at se til.

- Vi har haft travlt, vi har haft rigtig travlt, siden coronakrisen brød ud.

Annonce

Tocifret vækst

- Vi ligger jo lige på kanten til sommerhusområdet ude ved Hasmark, og der er rigtig mange folk i Odense, som har sommerhus derude. Og fra dag ét af, hvor folk blev sendt hjem fra arbejde, kunne jeg se, at der begyndte at komme folk, som jeg er vant til kun at se i weekenden. Pludselig begyndte de også at komme midt på ugen, fordi - som de sagde - så kunne de lige så godt sidde og arbejde i deres sommerhus, som de kunne inde i byen.

Det - og at folk formentlig handler mere lokalt, når de arbejder hjemmefra - er nok medvirkende til, gætter Torben Bech, at butikken faktisk har oplevet en tocifret vækst i salget.

- Vi har oplevet en vækst i vores omsætning, som vi ikke en gang har turdet håbe på. En tocifret vækst er meget i vores branche, hvor alle kæmper med at holde indeks 100. Normalvis snakker vi halve og hele procenter, når man måler på omsætning, så derfor er det helt vildt med den tocifrede vækst, som vi har oplevet lige siden dag ét i coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce