Annonce
Kerteminde

Coronakrisen rammer Great Northern: Afskediger 26 og sender 50 medarbejdere hjem

Yoga i Great Northern Spa bliver nok muligvis noget af det første, der vil åbne, for her er folk ikke i så tæt berøring med hinanden, som det er tilfældet andre steder i spa'en. Arkivfoto: Nils M. Svalebøg
Great Northerns bestyrelse forestiller sig, at spa-afdelingen vil være påvirket hele 2020 af coronakrisen. Derfor er 26 medarbejdere netop blevet sagt op.

Kerteminde: - Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi er meget ulykkelige over det. Det har absolut ikke været nogen nem beslutning, understreger Iben Marburger Juul, der er næstformand i Great Northerns bestyrelse, hvor Thomas Kirk Kristiansen er formand.

Great Northern har som følge af coronakrisen været nødt til at afskedige 26 medarbejdere i spa-afdelingen.

- Helt overordnet har vi været i den situation, som alle andre hoteller i Danmark også har været i. Det vil sige, at alle vores forretningsområder selvfølgelig har været udfordret af coronakrisen, forklarer hun og fortæller, at det ikke kun er Great Northerns spa-afdeling, men også restauranten og golfbanen.

Siden 13. marts har alle områder været lukkede.

- Hvis vi kigger i krystalkuglen, har vi lidt mørke omkring spaen i hele 2020, siger hun og fortæller, at det er baggrunden for de 26 afskedigede medarbejdere i spa-afdelingen.

- Det er utroligt beklageligt, og vi har exit-samtaler med alle.

Annonce

Det er enormt svært at spå, men hvis jeg tænker højt - og det er helt for egen regning, vil jeg tro, at yoga vil være noget af det første, der kan åbne. Her er der jo mulighed for at skabe afstand mellem folk.

Iben Marburger Juul, næstformand i Great Northerns bestyrelse.

50 andre medarbejdere sendt hjem med løn

Iben Marburger Juul understreger, at så snart Great Northern har den mindste mulighed for at åbne nogle enkelte områder, vil det ske.

- Og så vil vi forsøge at genansætte så mange som muligt igen, påpeger hun.

Resten af Great Northern har omkring 50 medarbejdere i restaurant, hotel og administration, dem har bestyrelsen sendt hjem med løn fra 1. april og foreløbigt til 9. juni i henhold til trepartsaftalen om midlertidig lønkompensation.

Alle Great Northerns greenkeepere er stadig på arbejde og går og arbejder på golfbanen, som dog så er lukket i øjeblikket.

Gradvis åbning af spa-afdelingen

Næstformanden i Great Northerns bestyrelse forestiller sig, at når spa-afdelingen kan åbne igen, vil det ske gradvist.

- Det kommer nok til at strække sig over en længerevarende periode i modsætning til vores øvrige forretningsområder, siger hun.

- Det er enormt svært at spå, men hvis jeg tænker højt - og det er helt for egen regning, vil jeg tro, at yoga vil være noget af det første, der kan åbne. Her er der jo mulighed for at skabe afstand mellem folk, siger Iben Marburger Juul.

Hun forestiller sig, at coronakrisen med de mange restriktioner om at holde afstand, også har gjort noget ved os mennesker generelt med hensyn til, hvordan vi i fremtiden omgås hinanden, og hvor tæt vi har lyst til at være på andre.

- Derfor kommer åbningen af spaen også lidt an på, hvordan vi reagerer, siger hun.

- En ting er, hvad man må, og hvad man ikke må, men det er også et spørgsmål om, hvornår der kommer mennesker tilbage igen i spa-afdelingen, og hvornår folk begynder at rejse igen. Vil det måske primært være lokale, der kommer?

Bekymret bestyrelse

Spa-afdelingen er et af de forretningsområder, der vækker bekymring i Great Northerns bestyrelse.

- For på en golfbane går folk jo langt fra hinanden, og i en restaurant kan vi flytte bordene fra hinanden. Der er jeg ikke nær så bekymret, som jeg er i forhold til en spa-afdeling, forklarerer hun.

Hun understreger, at det også er derfor, at Great Northern har været nødt til at træffe den hårde beslutning med at afskedige spa-personalet.

Alt, hvad folk har af udestående i spaen, vil blive refunderet, pointerer Iben Marburger Juul.

Det er også muligt at få det tilgodehavende på et gavekort til et senere tidspunkt.

- Kunderne kommer ikke på noget område til at miste noget, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce