Annonce
Erhverv

Coronakrisen: Jensens Bøfhus og fynsk storudlejer i bitter kamp om huslejen

Jensen's Bøfhus' hovedkvarter i Odense er ejet af Barfoed Group, og det har skabt flere gnidninger mellem de to parter. Arkivfoto: Michael Bager
Frederik Barfoed, der ejer masser af ejendomme, siger, at han er klar til at hjælpe de lejere, der er ramt af krisen. – Det passer slet ikke med min oplevelse, siger direktøren for Jensens Bøfhus.

Odense: Der er dårlig stemning mellem to af Odenses store erhvervsvirksomheder, Jensens Bøfhus og ejendomsfirmaet Barfoed Group.

Årsagen er coronakrisen, der har ramt Jensens Bøfhus hårdt ligesom alle andre restauranter. Derfor har kæden forsøgt at få nedsat eller udsat huslejen hos alle sine udlejere, men det lykkedes ikke hos Barfoed Group, og det fører nu til knubbede ord mellem de to parter.

- Jeg forstår slet ikke Barfoeds holdning til sine lejere i denne ekstraordinært svære situation, hvor alle andre udlejere gerne vil være med til at hjælpe og finde løsninger, siger Anders Nikolaisen, der er administrerende direktør i bøfkæden.

Han undrer sig især over, at ejeren af Barfoed Group, Frederik Barfoed, 26. marts udtalte til Fyens.dk, at han gerne vil hjælpe de lejere, der har det svært.

”Vi forsøger at finde individuelle løsninger med alle. Vi er altid parat til at gå i en konstruktiv dialog, når en lejer har det svært. Det har vi også gjort her,” hed det i artiklen.

Annonce

Jensens og Barfoed

Jensens Bøfhus er grundlagt i 1990 af Palle Skov Jensen. Ejes i dag ejet af en gruppe fynske forretningsfolk med Steen Haustrup (ejer af Plus Pack) i spidsen og blandt andre Torben Østergaard-Nielsen, Middelfart, og Hans Bøgh-Sørensen, Odense. Havde i 2018 et underskud på 63 millioner kroner på driften.

Barfoed Group er grundlagt af Rolf Barfoed og ejes i dag af børnene Camilla og Frederik Barfoed. Frederik er desuden administrerende direktør. Koncernen havde i 2018 et overskud på 367 millioner kroner.

Voldsomt provokeret

- Jeg blev voldsomt provokeret, da jeg læste det. Det passer slet ikke med min oplevelse, siger Anders Nikolaisen.

Frederik Barfoed blev til gengæld overrasket, da han modtog henvendelsen fra Jensens Bøfhus’ advokat. Her foreslog kæden, at den kun skulle betale 20 procent af huslejen nu, 30 procent senere og resten slet ikke, ligesom der ikke skulle betales fællesudgifter og skatter.

- Det var useriøst og et helt urealistisk lavt niveau. Og der var ikke tale om, at de kom med deres problemer og spurgte, hvad vi kunne gøre, nej det var bare en standardskrivelse. Jeg har givet henstand til mange andre lejere, men det er foregået på en helt anden måde, siger Frederik Barfoed, der derfor blankt afviste henvendelsen.

Han var også overrasket over, at kædens ejere ikke var nævnt i brevet.

- Jensens er ejet af meget kapitalstærke investorer, og det undrer mig meget, at de slet ikke skulle bidrage med noget, siger Frederik Barfoed.

Opgivende ejere

- For mig er det et signal om, at ejerne er desperate og opgivende over for deres virksomhed, og så vil jeg heller ikke være med. Hvis de skal spille, må de gøre det for deres egne penge, ikke for mine, siger han.

Restaurantkædens hovedkvarter har hjemme ved Skovsøen i Fruens Bøge i Odense. Jensens Bøfhus solgte bygningen til Barfoed Group i 2018 og bor nu til leje. Og det er tilsyneladende her, at det dårlige forhold mellem parterne er begyndt.

Ifølge Frederik Barfoed truede Jensens Bøfhus’ advokat ham med sagsanlæg kort efter overtagelsen af ejendommen. Årsagen var ifølge Barfoed, at Jensens var utilfreds med forholdene under en renovering. Det skete før Anders Nikolaisen blev direktør, og sagen endte uden dramatik.

- Jeg blev voldsomt provokeret, da jeg læste Frederik Barfoeds udtalelser, siger direktør Anders Nikolaisen, Jensens Bøfhus. Arkivfoto
Frederik Barfoed ejer sammen med sin søster koncernen Barfoed Group med ejendomme for omkring otte milliarder kroner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Jensens Bøfhus lider lige som alle andre restauranter under corona-krisen og har forsøgt at få sin husleje sat ned. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Fyn

Rekordlavt udbud af fynske sommerhuse

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce