Annonce
Erhverv

Coronakrise rammer ikke byggeriet – endnu

- Selv om vi har sat rekord, regner vi med at gøre det endnu bedre i år, siger direktør Per Jørgensen, 5E Byg. Arkivfoto: Jesper Beenfeldt Nielsen
Selv om verden er i dyb krise, regner den fynske byggevirksomhed 5E Byg med at sætte rekorder i år.
Annonce

Odense: En stor del af Danmark er lukket, men det gælder bestemt ikke alle aktiviteter. I blandt andet produktionen, landbruget, en stor del af transporten og byggeriet er der fart på de fleste virksomeheder.

Det gælder blandt andet fynske 5E Byg, der opfører forskellige typer byggerier i det meste af Danmark. Virksomheden har netop offentliggjort et meget positivt regnskab for 2019, men den regner med, at 2021 bliver endnu bedre – trods krisen.

- Vi mærker naturligvis krisen, men vi er ikke ramt af den, siger direktør og medindehaver Per Jørgensen, Middelfart.

Annonce

Spændende opgaver på vej

Som så mange andre virksomheder har den sendt en del af funktionærerne på hjemmearbejde. På byggepladserne bliver håndværkerne spredt ud over området og etagerne og holder pauser på skift. Byggelederne, som er ansat i 5E, fordeler sig også eller arbejder hjemmefra hver anden dag.

- Det er ikke værre, end at det kan løses, siger Per Jørgensen.

Selv om økonomien ligger i laser og fremtiden er fyldt med spørgsmålstegn, gælder det ikke rigtig for 5E Byg, som venter at sætte endnu en rekord i år med et endnu flottere overskud end det for 2019.

- Ordrebogen rækker ind i 2021, og der er stadig mange spændende tilbud på vej. På det nye Odense Universitetshospital kommer der for eksempel udbud af køkken, servicebygninger, diabetescenter og psykiatrisk afdeling, så der vil stadig kommer mange muligheder uanset krisen, fortsætter Per Jørgensen.

Annonce

Opstramninger kan genere

Dermed ikke være sagt, at han slet ikke er bekymret.

- Spørgsmålet er jo, om vi har set, hvor enden er? Kommer der endnu en opstramning og vil vi lukke mere ned? Det kan godt få indflydelse på os, hvis det sker, siger direktøren.

I København har 5E lige nu 10 store byggerier i gang – blandt andet Nordfløj etape 2 til Rigshospitalet, boligprojektet Køge Kyst, fire boligprojekter på Vestegnen, P-hus i Kastrup Lufthavn, P-hus til By & Havn, boliger i Ørestaden samt nyt kontor til KAB.

5E bygger på to af de nye sygehuse. Det ene er akutsygehus i Aabenraa med lidt over 30.000 kvadratmeter. To højhuse i Holbæk, højhuset Kolding Sky og byggeriet på det tidligere Strandvænget i Nyborg er 5E også i gang med, ligesom man bygger ungdomsboliger ved Odense Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce