Annonce
Bagsiden

Coronakrøller? Det er da ingenting

Fåret Baarack fotograferet før dens uldpels blev klippet. Foto: Edgar's Mission Inc/Reuters/Ritzau Scanpix
Australsk får blev 35 kilo lettere, da det endelig blev klippet.

Australien: Hvis du går og sukker over coronakrøllerne, der trænger til at din frisør genåbner, så send lige en tanke til australske Baarack.

Det langpelsede får blev fundet i en skov nord for Melbourne og navngivet af nogle vandrere, som bemærkede, at det knap kunne gå under sin enorme uldpels.

Baarack blev sendt til et dyrehjem, hvor man konstaterede, at det måtte være bortløbent, fordi der var spor efter øremærker, som med årene var blevet mast ud af den tykke pelsmåtte.

- Får skal klippes mindst én gang om året, ellers vil pelsen fortsætte med at gro som her, siger Kyle Behrend fra Edgar's Mission Farm Sanctuary til Reuters, hvorfra vi har historien.

Annonce

Hviler sig på dyrehjem

Baaracks klove var i glimrende form af at rende rundt på sten i skovbunden, men resten af kroppen var i en sørgelig forfatning, og fåret kunne knap nok se ud af sin uldhjelm.

Og her er  Baarack fotograferet efter den blev lettet uld. Foto: Edgar's Mission Inc/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter en hårdt tiltrængt klipning blev Baaracks afklippede pels vejet til 35,4 kg, og det nu letbenede får hviler sig på dyrehjemmet sammen med andre reddede får.

Annonce

Ingen verdensrekord

Baarack er dog et stykke fra verdensrekorden for fåreuld. Den indehaves ifølge BBC af fåret Chris, som i 2015 blev fanget i vildmarken ved Canberra, Australiens hovedstad. Chris kunne kun med besvær humpe sig frem under vægten af en uldpels, der havde fået lov at vokse i seks år.

Dens afklippede uld vejede 41,1 kg, og det skulle stadig være verdensrekord.

Chris døde fire år senere i den får-holdsvis (undskyld) høje alder af 10 år.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce