Annonce
Erhverv

Coronahjælp: Køb en svinekam og få et gavekort med i købet

Vi vil kæmpe for, at ingen butikker lukker som følge af Covid-19, siger brugsuddeler Jan Hansen. Arkivfoto: Vibeke Volder
Mens byens øvrige butikker mærker nedgang på grund af coronakrisen, har Superbrugsen i Tommerup St. kunder, den sjældent har set før. Vi har brug for hinanden, siger uddeler Jan Hansen, så nu rækker han en hjælpende hånd til kollegerne i byen.
Annonce

Tommerup St.: Hvis du fredag køber en svinekam fra Grambogård i Superbrugsen i Tommerup St. med hjem til weekenden, kan du være heldig måske at få et lækkert hårprodukt med i købet. Det er brugens måde at forsøge sig med en håndsrækning til de kolleger i stationsbyen, der mærker de økonomiske konsekvenser af coronakrisen.

Det er ikke længe siden, at brugsen selv kæmpede med økonomien og havde brug for al den lokale opbakning, den kunne få.

- Jeg kunne se, at Café Gårdhaven tilbyder take-away, frisøren er lukket helt ned, og Baronen og Baronessen klager over manglende omsætning og tænkte, hvad kan vi gøre. Vi lever jo også af, at der er liv i byen, siger uddeler Jan Hansen, der derfor fik idéen om at støtte ved at købe gavekort hos de øvrige handlende i byen.

Flere af dem valgte at donere gavekortene selv, nogle har også valgt at give en ting. Så når man køber sin svinekam, følger der en præmie, en vingave fra brugsen, et gavekort eller andet fra en af byens handlende med.

Annonce

God opbakning

13 lokale handlende inklusive brugsen selv og Totalbanken bakker op om initiativet.

For Superbrugsens økonomi har coronaen været en fordel, og alt i alt forventer Jan Hansen et rigtig godt første kvartal.

- Set over hele ugen har vi færre kunder, men fremgang. Folk kommer færre gange, men køber mere. De tænker mere en dag frem. Der er også mange, vi ikke før har set så ofte, som kommer nu, måske har det før passet dem bedre at købe ind på hjemvejen, fortæller Jan Hansen, der dog godt kan mærke på salget af kød og vin op til weekenden, at der holdes færre gæstemiddage.

Om initiativet med gavekortene bliver en enlig svale afhænger af, hvordan tingene udvikler sig.

- Jeg vil hellere bruge lidt penge på dette og spare omkostninger et andet sted. Vi har alle glæde af et lidt større udvalg i byen, vi supplerer hinanden, siger Jan Hansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce