x
Annonce
Erhverv

Coronahjælp: Køb en svinekam og få et gavekort med i købet

Vi vil kæmpe for, at ingen butikker lukker som følge af Covid-19, siger brugsuddeler Jan Hansen. Arkivfoto: Vibeke Volder
Mens byens øvrige butikker mærker nedgang på grund af coronakrisen, har Superbrugsen i Tommerup St. kunder, den sjældent har set før. Vi har brug for hinanden, siger uddeler Jan Hansen, så nu rækker han en hjælpende hånd til kollegerne i byen.

Tommerup St.: Hvis du fredag køber en svinekam fra Grambogård i Superbrugsen i Tommerup St. med hjem til weekenden, kan du være heldig måske at få et lækkert hårprodukt med i købet. Det er brugens måde at forsøge sig med en håndsrækning til de kolleger i stationsbyen, der mærker de økonomiske konsekvenser af coronakrisen.

Det er ikke længe siden, at brugsen selv kæmpede med økonomien og havde brug for al den lokale opbakning, den kunne få.

- Jeg kunne se, at Café Gårdhaven tilbyder take-away, frisøren er lukket helt ned, og Baronen og Baronessen klager over manglende omsætning og tænkte, hvad kan vi gøre. Vi lever jo også af, at der er liv i byen, siger uddeler Jan Hansen, der derfor fik idéen om at støtte ved at købe gavekort hos de øvrige handlende i byen.

Flere af dem valgte at donere gavekortene selv, nogle har også valgt at give en ting. Så når man køber sin svinekam, følger der en præmie, en vingave fra brugsen, et gavekort eller andet fra en af byens handlende med.

Annonce

God opbakning

13 lokale handlende inklusive brugsen selv og Totalbanken bakker op om initiativet.

For Superbrugsens økonomi har coronaen været en fordel, og alt i alt forventer Jan Hansen et rigtig godt første kvartal.

- Set over hele ugen har vi færre kunder, men fremgang. Folk kommer færre gange, men køber mere. De tænker mere en dag frem. Der er også mange, vi ikke før har set så ofte, som kommer nu, måske har det før passet dem bedre at købe ind på hjemvejen, fortæller Jan Hansen, der dog godt kan mærke på salget af kød og vin op til weekenden, at der holdes færre gæstemiddage.

Om initiativet med gavekortene bliver en enlig svale afhænger af, hvordan tingene udvikler sig.

- Jeg vil hellere bruge lidt penge på dette og spare omkostninger et andet sted. Vi har alle glæde af et lidt større udvalg i byen, vi supplerer hinanden, siger Jan Hansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Danmark

Liveblog: Mette Frederiksen med udmelding om genåbning af Danmark - tror ikke der går måneder

Annonce