Annonce
Fyn

Coronaforsinket reception: Nyt galleri fejrer første fernisering

Maleren Lisbeth Ellinor finder ofte sine motiver i musikkens verden, enten i form af musikere eller personer, der danser til musik. Privatfoto
Nyt galleri i Bogense holder fernisering på den første af fire udstillinger i løbet af sommeren. Samtidig markeres åbningen, der fandt sted, mens Danmark var lukket.
Annonce

Bogense: Galleri Huset Knægt i Østergade 4 åbnede i begyndelsen af april. Lige da Bogense og resten af Danmark var allermest Corona-lukket.

Dengang var tiden ikke til den store åbningsfestivitas, men nu er det sommer, og reglerne for at samles er løsnet så meget, at Allan Mads Knægt og Erno Badstue Larsen inviterer til en kombi-fest med fernisering og åbningsreception lørdag den 4. juli klokken 13.

- Vi bruger gårdhaven, og måske kan vi også sætte et par borde op på gaden, og så serverer vi italienske bobler, fortæller de to galleriejere.

Gæsterne vil også kunne nyde lidt let musik serveret af jazzguitaristen Toke Lyngggard Larsen, og den musikalske tone fortsætter i den udstilling, der er fernisering på.


Vi bruger gårdhaven, og måske kan vi også sætte et par borde op på gaden, og så serverer vi italienske bobler.

Erno Badstue Larsen


For både maleren Lisbeth Ellinor  og keramikeren Lenka Feldstein har musikken som inspiration i deres værker.

Lisbeth Ellinor, der er uddannet på Det Fynske Kunstakademi, udstiller malerier med dansere, musikere eller instrumenter, og hun arbejder både med varme farve som rødt og orange og med de mere kølige blågrønne og lilla nuancer.

Annonce

Keramiker fra Prag

Lenka Feldstein kommer fra Prag, og derfor har det været nervepirrende i planlægningsfasen, om hun måtte få lov at rejse ind i Danmark, og om hun eventuelt skulle i karantæne, når hun vender hjem til Prag.

Også den tjekkiske keramiker Lenka Feldstein henter inspiration i musikkens verden. Privatfoto

Men nu skulle det praktisk være på plads, så både Lisbeth Ellinor og Lenka Feldstein vil være til stede ved ferniseringen.

Det er første gang, Feldstein udstiller i Skandinavien, og på udstillingen i Bogense vil publikum kunne se, at også hun henter inspiration i musikkens verden.

Ellinors malerier og Feldsteins keramik kan ses i Galleri Huset Knægt fra den 4. til den 29. juli. Og derefter kommer der yderligere tre udstillinger i løbet af sommeren, lover de to galleriejere, der håber på, at de mange turister, der frekventerer campingpladserne og havneområdet, også vil søge op i bymidten for at se på kunst.

Lisbeth Ellinor udstiller i Galleri Huset Knægt. Privatfoto
Den tjekkiske keramiker Lenka Feldstein udstiller i Galleri Huset Knægt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce