Annonce
Erhverv

Coronaens pris: Odense Sport & Event har mistet 80 millioner kroner i omsætning

Odense Sport & Events adm. direktør Enrico Augustinus kan konstatere, at indtil nu har OS&E måttet aflyse arrangementer til en værdi af 80 millioner kroner i omætning i år. Foto: Michael Bager
Odense Sport & Event A/S har aflyst arrangementer for 80 millioner kroner på et halvt år. 2020 bliver et rædselsår efter et postivt 2019.
Annonce

Coronakrisen har ramt underholdningskoncernen Odense Sport & Event hårdt, og for første gang sætter ledelsen nu tal på.

- Siden nedlukningen i marts og frem til sidste uge har vi aflyst arrangementer for i alt 80 millioner kroner, fortæller Enrico Augustinus, adm. direktør i Odense Sport & Event, der er en del af Niels Thorborgs 3C Groups-koncern.

Sidste år havde OS&E for første gang i 12 år et mindre overskud på godt 400.000 kroner ud af en nettoomsætning på 278 millioner kroner. Men det var en kortvarig glæde.

2020 bliver et rædselsår, hvor tabet af omsætning kan komme op på omkring 100 millioner kroner, fordi coronarestriktionerne stadig lægger en stor dæmper på aktiviteterne.

- Ja, det er desværre ikke slut endnu, og vi kan godt runde 100 millioner kroner i tabt omsætning, afhængig af hvor slemt det bliver de kommende måneder, lyder det fra Enrico Augustinus.

Annonce

Indeks nul i en periode

De fem ben Odense i Sport & Event har alle været ramt af coronakrisen og manglende muligheder for afholdelse af konferencer, koncerter, messer og fodboldkampe, ligesom koncernens to hoteller i perioder har været helt lukket og stadig har meget få gæster.

Odense Sport & Events fem ben

Odense Sport & Event er en underholdsningskoncern, som indgår i Niels Thorborgs 3C Groups-koncern. Aktiviteterne i Odense Sport & Event er opdelt i fem ben:

1. OB. Superligaholdet OB er nok den mest kendte del af OS&E.

2. Live Culture. Arrangerer koncerter og standup. Hed tidligere JVB og har i tidens løb arrangeret massevis af koncerter med populære danske og udenlandske navne.

3. Events. Alle aktiviteter omkring Odense Congress Center er samlet i denne del, der arrangerer messer, møder og konferencer, fortrinsvis i lokalerne på Ørbækvej. Også aktiviteterne i arenaen hører til denne del af koncernen.

4. Hoteller. I tilknytning til OCC er der en hoteldel. Desuden drives Hotel Odeon, der åbnede midt på den tidligere Thomas B. Thriges Gade i efteråret 2018.

5. Smag&Smil. Cateringendelen, som tidligere hed Kai Thor. Blev købt til koncernen i 2016. Står fremover for al mad og drikke i hele koncernen, området der i fagsproget kaldes food & beverage.

- I det tidligere Kai Thor Catering (nu Smag&Smil, red.) lå vi i den ene del en overgang i indeks nul, men nu er den del, der står for levering af mad ud af huset til frokostordninger, ved at være oppe i fulde omdrejninger, her ligger vi i indeks 90. Derimod er den del, der leverer til private arrangementer, events, messer med videre, stadig langt bagefter, fortæller Enrico Augustinus.

En lille trøst er det måske, at de nye restriktioner, der blev indført tirsdag, kun gælder de 17 kommuner i hovedstaden, mens Odense går fri, fordi smitten her tilsyneladende er på vej ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce