Annonce
Odense

Coronaen slår fortsat hårdt: Ledigheden stiger atter i Odense

Den sæsonkorrigerede ledighed i Odense er vokset til 6,9 procent af arbejdsstyrken i maj måned mod 6,7 procent i april. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Odense: Flere odenseanere mistede deres job fra april til maj. Den corona-udløste ledighed var slem, da tallene for april blev offentliggjort. Og nu er ledigheden så steget yderligere.

Det viser de nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik.

Her kan man læse, at den sæsonkorrigerede ledighed i Odense er vokset til 6,9 procent af arbejdsstyrken i maj måned mod 6,7 procent i april.

På trods af den stigende ledighed klarer kommunen sig dog fortsat pænt i sammenligning med andre kommuner med høj ledighed - konkret har man stadig landets 10. højeste ledighedsprocent, og det er en forbedring i forhold til, hvordan kommunen har klaret sig det sidste års tid.

Rådmand Brian Dybro (SF) betoner, at Jobcentret arbejder "behårdt" på at hjælpe så mange som mulige med at få et arbejde:

- I Beskæftigelses- og Socialudvalget har vi netop vedtaget en ny retning for beskæftigelsesindsatsen, hvor vi blandt andet vil fokusere mere på  opkvalificering til udvalgte brancher. Og så skal vi gerne løfte flere ufaglærte til at blive faglærte, siger han.

For hele landet er ledighedsprocenten steget fra 5,4 procent i april til 5,6 procent i maj.Den aktuelle ledighedsprocent i Odense er 6,3 procent svarende til 6.085 personer med fuldtidsarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce