Annonce
Nordfyn

Corona-venlig rideferie: Ryttere rider hele Nordfyn rundt i påskedagene

Louise Rasmussen (billedet) er næstformand i Riderute Nordfyn, som i flere år har arbejdet for sammenhængende rideruter på Nordfyn, så hesteejere ikke skal nøjes med at ride langs asfaltvejene. Nu har foreningen efterhånden fået stykket en 130 kilometer lang rute sammen, som blandt andre foreningens formand, Anna Ydegaard, skal teste i påskedagene. Arkivfoto: Dorthe Wolff
Riderute Nordfyn har i årevis arbejdet på at skabe sammenhængende rideruter på Nordfyn, og over påskedagene prøver to ryttere nu en 130 kilometer lang riderute af, som formentlig bliver landets længste.

Nordfyn: Med start skærtorsdag vil to bestyrelsesmedlemmer fra Riderute Nordfyn krydse den nordfynske kommune til hest via en 130 kilometer lang rute. En rute, som foreningen i årevis har arbejdet på at stykke sammen.

Det kræver nemlig både meget arbejde og tid at udse en sammenhængende, ridevenlig rute og dernæst kontakte alle lodsejere og søge om tilladelse til at ride gennem deres skov, grusveje, markveje eller marker.

Og selvom de sidste tilladelser ikke er helt på plads endnu, vil to bestyrelsesmedlemmer, heriblandt formand Anna Ydegaard, altså nu teste den 130 kilometer lange rute over påskedagene.

- Vi vil tage hele ruten som en jomfrurejse for at få en fornemmelse af, hvor man holder pause henne og hvor langt kan man ride per dag, samtidig med at vi kigger på de sidste tilladelser. Og så vil vi have øje for, hvilke steder, der kan bruges som høhoteller.

Annonce

Høhoteller på vej

Det er nemlig tanken, at rideruten skal blive et trækplaster for hesteturister fra nær og fjern, og at ruten kan blive brugt til en corona-venlig rideferie.

- Vi er i kontakt med flere lokale omkring kommende ”høhoteller”, sådan at man kan sove i shelter undervejs på ruten med en mindre fold til sine heste, fortæller Anne Ydegaard.

Hun mener, at Riderute Nordfyns arbejde med rideruten "falder fuldstændig i hak med Nordfyns Kommunes brandingstrategi Fri.Luft.Liv".

- Målet er at lave en riderute hele Nordfyn rundt, så alle lokale ryttere samt turister kan komme til Nordfyn og se, hvor smuk og skøn natur vi har. Og ved at teste ruten af i påsken  sikrer vi os, at vi leverer et ordenligt 'produkt'.

Foreningen forventer, at hele ruten, der går hele Nordfyn rundt, samt alle tilladelser ligger klar, inden sommerferien oprinder.

- Og vi satser med de 130 nordfynske kilometer på at blive den længste sammenhængende riderute i hele Danmark, afslutter Anna Ydegaard.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce