Annonce
Faaborg-Midtfyn

Corona-travlhed: Faaborg Museum må afvise gæster i døren

Der er i øjeblikket usædvanlig stor interesse for Faaborg Museum. Foto: Robert Wengler/Ritzau Scanpix
Faaborg Museum har i øjeblikket mellem 300-500 gæster dagligt - langt flere end normalt for juli, fortæller museumsdiretør Anne Højer Petersen.
Annonce

Det lunkne sommervejr, opfordringen til at holde ferie i Danmark, en særudstilling om Anna Syberg og tilskuddet til museer og attraktioner har tilsammen fået gæsterne til at vælte ind på Faaborg Museum.

På en normal juli-dag kommer der omkring 200 gæster. Men i juli i år har antallet ligget på mellem 300 og 500 om dagen. Og flere gange har personalet måtte bede gæster om at komme tilbage senere eller en anden dag, fordi de ikke kunne eller måtte lukke flere ind på museet.

Det fortæller Anne Højer Petersen, der er direktør på museet.

- Det er ikke sjovt at måtte bede gæsterne om at vente. Slet ikke når de står ude i regnen, som de gjorde forleden. Men når vi skal overholde alle regler og retningslinjer, har vi ikke plads til så mange ad gangen, siger hun.

Annonce

Syberg tiltrækker lokale

I forvejen har museet rykket sin indgang fra hovedindgangen ved Grønnegade om til indgangen ved caféen på p-pladsen for at skabe mere plads. Det betyder så, at caféen er rykket udenfor i museumshaven.

- Vi har mange små rum på museet, hvilket skaber nogle spændende museumsoplevelser og giver en intimitet omkring oplevelsen af kunsten og billederne. Men i en corona- og sommerferie-sammenhæng er det udfordrende, fordi vi hele tiden skal holde øje med, hvor mange mennesker, der kan og må være i de enkelte rum, og vi har en grænse for, hvor mange vi kan lukke ind, siger Anne Højer Petersen.


Det er ikke sjovt at måtte bede gæsterne om at vente. Slet ikke når de står ude i regnen, som de gjorde i søndags.

Anne Højer Petersen, museumsdirektør


Museet har netop åbnet en særudstilling om Anna Syberg, som i sig selv er populær og også tiltrækker mange lokale til museet, som gerne vil se udstillingen. Anne Højer Petersen opfordrer lokale til, hvis det er muligt, at vente med at se udstillingen til efter skolernes sommerferie og fortæller, at udstillingen er der helt til november.

- Hvis det på nogen måde er muligt, tænker jeg, at man som gæst vil få en roligere oplevelse af udstillingen ved at komme, når lidt af sommerens pres har lagt sig, siger Anne Højer Petersen.

Den nye museumsdirektør, Anne Højer Petersen, oplever i øjeblikket en usædvanlig stor interesse for Faaborg Museum. Foto: Sofie Janerka


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce