Annonce
Nordfyn

Corona-tilbud: Ældre kan komme gratis på højskole

Forstander på Nordfyns Højskole Mogens Godballe bidrager selv til programmet for senior-ugen, blandt andet med et foredrag om forståelse af corona-krisen og om H.C. Ørsted. Foto: Dorthe Wolff
En af statens corona-hjælpepakker indeholdt 400 fripladser på højskoler. Derfor tilbyder Nordfyns Højskole en gratis uge for ældre, der opfylder betingelserne.
Annonce

Bogense: I mængden af hjælpepakker fra staten til at afbøde virkningen af corona-nedlukningen i foråret var også en pakke til ældre, der har følt sig ensomme og isolerede, fordi de er i den risikogruppe, der er særligt sårbar, hvis de bliver smittet med den løbske virus.

Til den gruppe har staten øremærket 400 fripladser på de danske højskoler til en uges ophold med gode oplevelser og  fællesskab - på afstand naturligvis.

En del af fripladserne går til de tre seniorhøjskoler, men Nordfyns Højskole har også fået mulighed for at give fripladser til kurset Fyn er fin - også i november, der holdes fra den 2.-7. november.

For at få en gratis uge på højskole, kræves det, at du er fyldt 70 og modtager fuldt beløb på  ældrecheck, det vil sige, at du ikke har andre indtægter end folkepensionen.

Deltagerne skal ikke bo på højskolen, hvor dagen begynder med morgenmad klokken 8 og morgensamling klokken 9.

Annonce

Udflugt til Ebeltoft

I løbet af ugen byder programmet blandt andet på inspiration til at slippe drømmene fri, foredrag og film om Folke Bernadottes hvide busser, udflugt til Ebeltoft, foredrag om H.C. Ørsted, foredrag om kvindelige digtere og naturligvis sange fra Højskolesangbogen.

Kurset i uge 45 er ikke forbeholdt de, der opfylder betingelserne for at få en friplads, men alle andre må betale 3000 kroner for ugen inklusiv morgenmad og frokost.

Nordfyns Højskole er den eneste på Fyn, der tilbyder de gratis corona-pladser, og hvis interesserede fra resten af øen ikke har mulighed for selv at transportere sig til Bogense, er højskolen klar med bustransport fra Dannebrogsgade i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce