x
Annonce
Indland

Corona spreder sig i Europa: Danske hospitaler tester flere

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Onsdag blev over et dusin danske borgere testet for coronavirusset på tre forskellige hospitaler i landet.

Mandag skruede Sundhedsstyrelsen op for det danske coronaberedskab, og onsdag blev der så skruet op for antallet af testede danskere.

Annonce

Over ti personer er ifølge TV2 i løbet af dagen blevet tjekket for virusset på Hvidovre Hospital, Aarhus Universitetshospital og Roskilde Sygehus.

Samtidig spreder smitten sig i Europa, hvor 12 personer er døde i Italien, mens Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, onsdag aften siger, at landet er på randen af en coronavirus-epidemi.

Overlæge Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut siger til Berlingske, at man forventer en stigning i antallet af borgere, der skal testes.

- Vi tror, at antallet af tests vil stige. Nu er det jo ikke kun folk, der er kommet hjem fra Kina, som er i farezonen.

- Nu omfatter det også folk, der er kommet hjem fra Italien og andre lande og bestemte områder i de lande, siger Anders Fomsgaad til Berlingske.

Hvidovre Hospital og Aarhus Universitetshospital har hver testet fem personer, mens Roskilde Sygehus har testet tre. Ingen melder om positive test.

Coronavirusset har på det seneste spredt sig til flere europæiske lande. Især Italien er hårdt ramt med 374 smittede.

Onsdag aften blev en svensker testet positiv. Det er landets andet smittetilfælde, skriver Dagens Nyheter.

Frygten er naturligvis, at virusset også kommer til Danmark.

For et par dage siden ændrede Sundhedsstyrelsen sin risikovurdering og skruede op for beredskabet, så i alt seks hospitaler kan tage potentielle patienter ind, ligesom flere kaserner rundt i landet står klar til at tage imod.

Også danskere i udlandet er påvirket af spredningen af virusset.

Efter at to italienske turister på et hotel på den spanske ø Tenerife har fået konstateret coronavirus, sidder seks danskere nu i karantæne på hotellet.

Her skal de sidde de næste 14 dage.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce