Annonce
Fyn

Corona sparkede daghospital i gang: Pludselig skulle sygeplejerskerne koncentrere sig om noget andet

Fælles Daghospital på OUH har det første år haft stor succes med at give medicinpumper til patienterne. Foto: OUH
Fælles Daghospital på OUH åbnede, kort før coronakrisen ramte Danmark. Pandemien satte turbo på implementeringen af medicinpumper, og det har givet sygeplejerskerne tid til covid-patienter.
Annonce

Da det nye Fælles Daghospital åbnede på Odense Universitetshospital (OUH) i februar 2020, var det meningen, at der på længere sigt skulle indføres medicinpumper til patienter i antibiotika-behandling.

Men så kom coronapandemien til Danmark, og det satte gevaldigt skub i implementeringen af medicinpumperne, der giver patienter mulighed for at færdiggøre deres behandling derhjemme.

- Pludselig blev der brug for mange sygeplejersker til at passe covid-patienter, fortæller oversygeplejerske på Fælles Daghospital, Anna Sofie Lillevang.

- Derfor fik vi rigtig travlt med at indføre medicinpumperne, fordi vi kunne se, at det ville frigive tid til sygeplejerskerne rundt på afdelingerne. Det var virkelig med til at sparke det i gang, fortsætter oversygeplejersken.

Normalt ville sygeplejerskerne fire gange i døgnet bruge tid på at blande medicin til antibiotikabehandlingerne og hænge den op i drop til patienterne, men det er ikke nødvendigt, hvis patienterne har en medicinpumpe.

Annonce

Nye muligheder

Udover den ekstra travlhed omkring indførelsen af medicinpumper har der ikke været nogle covid-relaterede udfordringer i Fælles Daghospitals første år, melder Anna Sofie Lillevang.

På sigt er planen, at daghospitalet skal have åbent fra klokken 7 til 22, og det bliver der hele tiden arbejdet hen mod. I øjeblikket er der flere dage med åbent fra 7 til 18.

Længere åbningstider vil for eksempel være til gavn for patienter med en sygdom, der kræver behandling en gang om måneden.

- Så kan man komme og få behandling om eftermiddagen eller om aftenen, siger Anna Sofie Lillevang og tilføjer:

- Hvis man går på arbejde, kan det være en god mulighed, så man slipper for at tage en fridag for at få sin behandling.


Pludselig blev der brug for mange sygeplejersker til at passe covid-patienter.

Oversygeplejerske Anna Sofie Lillevang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce