Annonce
Fyn

Corona-sommmer har skabt trafikrekord på Storebælt

De nye ekspresbaner ved Storebæltsbroens betalingsanlæg i Halsskov blev taget i brug i januar 2020 og har håndteret en stor del af den trafik, som satte rekord på broen i juli. Arkivfoto: Sund & Bælt.
På sommerens travleste dag kørte 37 biler i minuttet gennem Storebæltsbroens betalingsanlæg ved Halsskov, og dermed blev den tidligere rekord slået med næsten 1000 biler.
Annonce

Storebælt: For fjerde år i træk er der blevet sat månedsrekord på Storebæltsbroen om sommeren. I august 2017 lød rekorden på 1.253.736 trafikanter, og det tal er nu vokset med næsten 40.000. I juli kørte i alt 1.293.594 over broen, oplyser Sund & Bælt.

Der blev også sat rekord for antallet af biler, der passerede broen i løbet af et døgn, i juli i år - endda med tydelig afstand til den hidtidige rekord, som blev sat i august 2018, 52.938 biler krydsede Storebælt. 18. juli i år nåede næsten 1000 flere, 53.900, over broen, og de fleste smuttede hurtigt gennem betalingsanlægget ved at bruge en de automatiske betalingsmuligheder.

Tre ud af fire trafikanter på broen i juli betalte enten med en brobizz eller med nummerplade-skanning, og det betyder ifølge Jens Kjær Nielsen, som er chef for Storebæltsbroens betalingsanlæg, at den rekordstore trafik på broen ikke har skabt trængsel ved Halsskov.

- Særligt lørdagene i juli har været travle, men heldigvis vælger flere og flere af vores kunder at få en Bizz eller nummerpladeaftale, som kan benyttes i vores nye og hurtigere ekspresbaner. Her skal man ikke ned i fart for at betale og kan køre gennem betalingsanlægget med op til 50 km/t, siger Jens Kjær Nielsen.

Ekspresbanerne, som er markeret med grønne skilte, blev taget i brug i januar, og de skal sikre, at broen kan håndtere en fortsat stigende mængde trafik. Siden bilbroens åbning i 1998 er trafikken mere end firedoblet.

Det koster 194 kroner at passere broen, hvis man betaler med brobizz eller har en pay by plate-aftale. Ellers koster turen over Storebælt 245 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Kerteminde

Coronasmitten breder sig i Kerteminde: Overvægt af smittede over 60 år

Annonce