Annonce
Odense

Også torsdag stiger corona-smitten i Vollsmose: Busser og beboerhuse bliver til teststeder i weekenden

På et pressemøde tidligere på ugen præsenterede borgmester Peter Rahbæk Juel (S) begrebet "massetest to-go", og nu er kommunen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed klar til at udvide testmulighederne i Vollsmose med busser og beboerhuse. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Stadigt flere beboere i Vollsmose får konstateret corona, og i weekenden rykker testmulighederne tættere på borgerne, når busser og beboerhuse bliver lavet til lokale test-steder.

Odense: Mængden af positive coronatest blandt Vollsmoses beboere fortsætter med at stige, og i weekenden bliver der sat både busser og beboerhuse ind for at få endnu flere borgere testet.

Ifølge Odense Kommune er incidenstallet i bydelen på et enkelt døgn steget fra 853 til 973. Det svarer til, at der de seneste syv dage er konstateret 89 nye smittede blandt de knap 9000 Vollsmose-beboere - heraf 17 det seneste døgn.

Stigningen er en forventet konsekvens af, at flere de seneste dage har ladet sig teste på de to testcentre i Vollsmose. Onsdag var 922 forbi til en coronatest, tirsdag hed tallet 799 og mandag 500.

Det er ikke muligt at få oplyst, hvor mange af de testede der har adresse i Vollsmose - eller hvor mange Vollsmose-borgere der har fået taget en test andre steder i byen.

Annonce

Busser og beboerhuse

Det er myndighedernes opfordring, at alle beboere i Vollsmose over 12 år foreløbig bliver testet to gange om ugen, og fra lørdag bliver de to nuværende teststeder i bydelen - på Abildgårdskolen og den tidligere Humlehaveskolen - altså suppleret med mobile massetest, der når helt ud til opgangene i området.

Busser vil blive indrettet som testenheder og køre rundt i bydelen, beboerhuse bliver lokale teststeder, og Styrelsen for Patientsikkerhed leverer 20 gadeplansmedarbejdere til at stemme dørklokker og opfordre beboerne til at søge mod testene.

I busser og beboerhuse vil det være kviktest i næsen, men den nye og mere milde form, og på Abildgårdskolen er det fortsat PCR-testen i halsen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) siger:

- Jeg håber, den øgede testkapacitet vil bidrage til at styrke den gode testbølge, der er kommet i godt i gang i Vollsmose. Jeg tror faktisk, at Vollsmose er det område i Danmark, hvor flest er blevet testet, men udfordringen er, at vi skal op på to test om ugen. Vollsmose skal være bedst til test.

Både lørdag og søndag er der mulighed for at blive testet mellem klokken 10 og 20. Testbusserne kommer forbi Spar i Slåenhaven, Børnehuset Kildegården og moskéen på Biskorupvej - dertil kommer beboerhusene.

De udvidede testmuligheder gælder foreløbig i weekenden, og så bliver det vurderet, om ordningen skal forlænges, fortæller Rahbæk Juel.

Annonce

Andre bydele også over 100

Virolog fra Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen, der er del af den referencegruppe, som løbende rådgiver regeringen, har i flere medier fortalt, at kommuner med et incidenstal på over 100 ikke bør være del af yderligere genåbninger.

Odenses samlede incidens er lige nu på 115,1- det er en mindre stigning fra onsdag, hvor tallet hed 110,7 - og ifølge et notat fra Odense Kommune er det de høje smittetal i Vollsmose, der trækker Odense over grænsen på 100.

Det er imidlertid ikke kun omkring Vollsmose - og dermed bydelen Odense NØ - hvor incidenstallet i øjeblikket har rundet de 100. Det gælder også i Odense M, Odense SØ og Odense V, hvor tallene ligger mellem 108 og 123.

Sådan ser smitten ud i bydelene

Det samlede incidenstal for Odense Kommune er på 115,1 og viser, hvor mange nye smittede der den seneste uge har været per 100.000 indbyggere. Det svarer til, at der de seneste syv dage er konstateret 235 nye coronasmittede odenseanere.

Sådan ser incidenstallene lige nu ud i de enkelte bydele:

  • Odense NØ: 658 (Herunder alene for Vollsmose: 973)
  • Odense M: 108
  • Odense V: 110
  • Odense SØ: 123
  • Odense C: 79
  • Odense NV: 56
  • Odense SV: 47

Tallene for Odense S, Odense N, Blommenslyst og Agedrup er så lave, at de ikke er tilgængelige på grund af krav om anonymitet.

I Vollsmose er det ikke første gang, smittetrykket har sendt incidenstallet i nærheden af 1000. I de sidste uger af november sidste år lå smitten på samme høje niveau og toppede med nogle dage på 1039.


Jeg tror faktisk, at Vollsmose er det område i Danmark, hvor flest er blevet testet, men udfordringen er, at vi skal op på to test om ugen.

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester


Ifølge en foreløbig opgørelse fra Statens Serum Institut udgjorde ikke-vestlige indvandrere i februar 26,3 procent af alle smittede i Danmark, mens gruppen udgør 8,9 procent af befolkningen.

Flere eksperter peger på, at det blandt andet skyldes, at personer med ikke-vestlig baggrund i højere grad har jobs med tæt borgerkontakt og oftere bor tættere sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce