Annonce
Håndbold

Corona-slut: Håndbolden lukker helt ned - sølv til fynske hold

Det er farvel og tak til håndbold-sæson 2019/20 for GOG og alle andre klubber. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Der bliver ikke mere håndbold i denne sæson. - Jeg følte det som "Dommedag nu" for sporten, da jeg hørte Mette Frederiksen, siger Divisionsforeningens formand, Kasper Jørgensen. GOG får sølv efter Aalborg, og hos kvinderne får Odense Håndbold også sølv.

HÅNDBOLD: Der bliver ikke mere tophåndbold i denne sæson.

På et møde tirsdag i Udvalget for Professional Håndbold med repæsentanter for DHF og Divisionsforeningen Håndbold blev det besluttet, at sæsonen for liga og 1. division bliver suspenderet.

Rækkerne under 1. division er allerede tidligere blevet suspenderet.

- Jeg følte det som "Dommedag nu" for sporten, da jeg hørte Mette Frederiksen på mandag aftens pressemøde, lyder det kontant fra GOG-direktør Kasper Jørgensen, der også er formand for Divisionsforeningen Håndbold.

Med udmeldingen fra statsministeren om, at der først fra 10. maj måske er mulighed for at måtte samles flere end 10 personer - og et samtidigt nej til "store forsamlinger" til og med august - fik tophåndbolden reelt dødsstødet.

De meldinger betyder nemlig, at spillerne, der ikke har været i aktion siden starten af marts, først (måske) kunne begynde at træne efter 10. maj og - vigtigere - at kampe ikke kunne gennemføres med publikum.

Klubberne har allerede tidligere meldt ud, at der ikke ville blive DM-slutspil uden tilskuere.

Annonce

Aalborg guld - GOG sølv

Med suspenderingen får - hos mændene - Aalborg Håndbold, der med to runder tilbage af grundspillet allerede har vundet grundspillet, DM-guldet. GOG henter sølv og TTH Holstebro bronze. Den nu låste stilling betyder derfor, at GOG kommer til at spille europæisk håndbold (EHF Cup) i næste sæson. Nordsjælland Håndbold rykker ned i 1. division. TMS Ringsted med blandt andre den tidligere GOG-målmand Frank Mikkelsen på holdet, er tilbage i ligaen.

Hos kvinderne bliver Team Esbjerg dansk mester, mens Odense Håndbold får sølv og Viborg HK bronze. Det betyder, at der også bliver europæisk håndbold for Odense (EHF Cup) i den kommende sæson. EH Aalborg rykker ud af kvindernes liga, og Vendsyssel Håndbold er nyt hold i ligaen.

Annonce

HC Odense bliver i 1. division

Med meldingen fra Mette Frederiksen er der også sået tvivl om starten på håndboldsæsonen 2020/21. Meldingen om forbud mod "store forsamlinger" gælder altså foreløbig indtil 1. september, men statsministeren lagde sig på pressemødet ikke fast på, at det var den endelige udløbsdato for nej'et til publikums-begivenheder. Den kommende håndboldsæson begynder i slutningen af august. Kasper Jørgensen:

- Der venter et kæmpe-arbejde i forhold til sportens trofaste publikum og ikke mindst i forhold til sponsorerne, som jo selv er under økonomisk pres.

- Overlever GOG den her situation?

- Ja, men det kræver velvilje og støtte fra vore sponsorer.

I mændenes 1. division får HC Odense på 10. pladsen en ny sæson i rækken. Fynboerne lå ellers til at skulle ud i playoff om fortsat forbliven i rækken. Otterup HK slutter på en sjetteplads.

Hos kvinderne i 1. division var oprykkerne fra IF Stjernen allerede rykket ned i 2. division. Gudme HK slutter som nummer fire og DHG Odense som nummer seks.

Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Bertelsen, er ærgerlig over afslutningen af sæsonen. Han siger: - Det er ingen hemmelighed, at det her scenarie er det værst tænkelige, der kunne ske for dansk håndbold. Jeg er frygteligt ked af, at vi har måttet træffe den her beslutning, men det er desværre den eneste rigtige set i lyset af den situation, vi står i. Afgørelsen er for os i DHF at se den bedste af de mulige scenarier.

Annonce

- Det er tragisk

Selvom HC Odense med 10. pladsen og overlevelse i rækken nu kan se tilbage på den bedste sæson i klubbens historie, bliver der ikke klappet i hænderne hos fynboerne. Klubbens bestyrelsesformand, Mark Jespersen, havde foretrukket at spille de resterende kampe.

- Det er trist, selvom det er klart, at det er til vores fordel, at turneringen blev suspenderet. Men det havde været sjovere at spille kampene, siger han og fortsætter:

- Det duer jo ikke, for det er folk, der skal røre sig. Vi kan ikke klappe i hænderne over 10. pladsen på den her baggrund. Det er tragisk.

Det er endnu uvist, hvad forbuddet mod "store forsamlinger" indtil 1. september kommer til at betyde for den kommende håndboldsæson, men Mark Jespersen forventer ikke kampe uden tilskuere.

- Jeg ser ikke, at det bliver kampe uden tilskuere i starten af næste sæson. Så må vi vente med de kampe, siger han.

Hos Odense Håndbold er klubbens administrerende direktør, Lars Peter Hermansen, ikke helt enig. Her er man klar til at indlede sæsonen uden tilskuere, hvis det er nødvendigt.

Om den netop aflyste sæson udtaler Hermansen:

- Vi er kede af det men kan godt forstå og bakker op om beslutningen. Det kan ikke være anderledes, når der kommer noget udefra, der er større end håndbolden, konstaterer han.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi gerne havde set håndboldsæsonen blive spillet færdig, så vi kunne have kæmpet om guldet og en plads i Champions League. Vi kan ikke glæde os meget over sølvmedaljerne, men vi er glade for den plads i Europa, som de giver, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce