Annonce
Assens

Frivillige har ekstra travlt: "Corona-sejlere" sender udrykninger på havet i vejret

Antallet af udrykninger i Rudkøbing er røget i vejret i 2020 som følge af flere uerfarne sejlere, mener de frivillige på Langeland med Langelandsbroen i baggrunden. Pressefoto.
De frivillige på den nye redningsstation i Assens får nok at lave, hvis man spørger kollegerne på stationen i Rudkøbing.
Annonce

Assens/Rudkøbing: En ny redningsstation er i stilhed indviet i løbet af den forgangne uge i Assens.

Det er den tolvte redningsstation i regi af foreningen Dansk Søredningsselskab, som har flere andre stationer rundt om på Fyn - og tilhørende øer.

Stationerne bliver udelukkende drevet af frivillige, og noget tyder på, at de omkring 30 hoveder i Assens kommer til at blive beskæftiget med lidt af hvert. Og mere til.

Sådan lyder det i hvert fald, når man spørger til erfaringerne fra redningsstationen i Rudkøbing, som snart har tolv år på bagen.

Stationslederen på Langeland, Jørgen Rosenfeldt, melder om et stigende antal udrykninger til grundstødninger, motorproblemer og eftersøgninger. Sidstnævnte er i samarbejde med de professionelle myndigheder.

"Udrykningerne" er ifølge Dansk Søredningsselskabs hjemmeside steget støt gennem årene. I 2017 rykkede frivillige ud på samlet 371 aktioner i hele landet. I år står tælleren indtil videre på 807 - i skrivende stund. Det er 200 flere end hele sidste år.

Annonce

En station koster en million

Jørgen Rosenfeldt forklarer, at det er sommerens store rykind af danske turister i farvandene, der har sendt aktionerne i vejret.

Jørgen Rosenfeldt er formand for de frivillige på redningsstationen i Rudkøbing. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen. 

- Vi har haft 46 opgaver, og det er flere, end vi plejer. Vi har haft en masse af dem, vi kalder "corona-sejlere". Det er nogen, som ikke har haft andet ferieværk at tage sig til, og så har de købt en båd. Mange af dem har endnu ikke lært at sejle, bemærker Rosenfeldt, der uddyber, at "corona-sejlerne" typisk går på grund eller farer vild og derefter ringer efter hjælp.


Vi har haft 46 opgaver, og det er flere, end vi plejer. Vi har haft en masse af dem, vi kalder "corona-sejlere". Det er nogen, som ikke har haft andet ferieværk at tage sig til, og så har de købt en båd.

Jørgen Rosenfeldt


Jørgen Rosenfeldt sidder i bestyrelsen i Dansk Søredningsselskab. Han anslår, at det koster i omegnen af 1,2-1,3 millioner kroner at etablere en ny redningsstation, hvis man skal købe alt materiel på ny.

Den nye station i Assens har "arvet" den hurtigtgående RIB-båd fra kollegerne i Køge, der skulle have nyt fartøj. Der er tæt på 300 frivillige sø-reddere i Danmark, og foreningen får penge fra sponsorer og medlemmer til at drive stationerne.

En redningsstation er ifølge Jørgen Rosenfeldt en gevinst for det område, den servicerer.

- Det giver en stor tryghed. Stationerne er bemandet døgnet rundt 365 dage om året. Og vi hjælper både medlemmer og ikke-medlemmer. Når vi hjælper dem, der ikke er medlemmer, så opfordrer vi dem selvfølgelig til at blive medlemmer, understreger Rosenfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce