Annonce
Byens Bedste

Corona satte erhvervsforening på pause: Prispenge skal bruges til at sparke liv i Brenderup igen

Lonnie Østervig, formand for Brenderup og Omegns Erhvervsforening, tog sidste år imod en af specialpriserne - nemlig Fællesskabsprisen - på vegne af erhvervsforeningen. Foto: Mette Mørk
Corona satte en stopper for en del af arbejdet i Brenderup & Omegns Erhvervsforening, og derfor er der stadig en god slat penge tilbage af den pris, som foreningen modtog ved Byens Bedste sidste år for sit ihærdige arbejde for lokalsamfundet. De skal nu bruges på mosteri-dag og andre aktiviteter i efteråret.

I Brenderup og omegn er de stolte af den fællesskabsfølelse, der har sneget sig ind blandt både borgere og de mange erhvervsdrivende. For ti år siden startede nogle af områdets ildsjæle en erhvervsforening, som sidenhen har gjort sig bemærket flere gange.

Sidste år blev foreningen hædret for sit arbejde ved Byens Bedste, da den modtog "Fællesskabsprisen" og 10.000 kroner fra Middelfart Sparekasse. Egentlig troede foreningens repræsentanter, formand Lonnie Østervig og bestyrelsessuppleant Hanne Lise Bjertnes, at de skulle medvirke i en video, hvor de ønskede områdets nominerede tillykke.

Men sådan gik det ikke. I stedet fik de to overrakt den fornemme pris, og selv om en del af pengene her knap et år senere stadig brænder i lommerne på erhvervsforeningen, sætter formanden stadig pris på den anerkendelse, som også fulgte med.

Annonce

- Det betyder meget at blive værdsat på den måde. Desværre kom coronaen, og vi har ikke haft mulighed for at gøre så meget, som vi plejer. Vi brugte lidt af pengene på "Ren by"-arrangementet i forvejen, siger hun og fortsætter:

- Vi havde overhovedet ikke regnet med at få sådan en pris. Vi er jo bare en forening. Vores medlemmer har været nominerede, og det er fedt, når de vinder. Men vi havde ingen forventning om selv at vinde en.

Nemt at sige "vi er bedst"

Nye lejeboliger og parcelhuse skyder op, og tilbuddene til børnefamilierne er med både offentlige og private muligheder gode. Der er flere steder at gøre sine daglige indkøb, og foreningslivet har det godt.

Hanne Lise Bjertnes og Lonnie Østervig fra bestyrelsen i Brenderup & Omegns Erhvervsforening var noget overraskede - men også meget glade - da de i efteråret 2020 modtog Fællesskabsprisen foran Brenderup Aktivitetscenter. På billedet er også Henrik Nygaard fra Middelfart Sparekasse, som overrakte prisen. Arkivfoto: Jan Bonde

Betingelserne er gode i Brenderup, for selv om Brenderup med Lonnie Østervigs ord stadig "bare" er en landsby, som også har huse, der er svære at sælge, så er det nemt som Brenderup-borger at sige "vi er bedst".

Med nogle af de penge, der er tilbage fra "Fællesskabsprisen", arrangerer erhvervsforeningen tirsdag i efterårsferien en mosteri-dag. Sådan en dag indebærer, at man som familie kan komme forbi med sine æbler og få dem mostet. Det sker på pladsen foran Dagli'Brugsen, og vil man være med, skal man sende en mail til Jakob Binderup på mail@biosand.dk eller ringe til ham på 22 22 83 82.

Annonce

Mest læste

Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

Faaborg-Midtfyn

Se video: Fyn springer ud i lilla - Syren Bjarne anbefaler særligt disse steder, du skal se

Annonce