Annonce
Sydfyn

Corona resulterer i atypisk ambulancesamarbejde

Atypisk samarbejde mellem Falck og Ambulance Syd blomstrer i Svendborg i disse coronatider. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Samarbejde mellem de forskellige virksomheder, der kører ambulance i Danmark, er sjældent eksisterende. Faktisk er tilfældet nogle gange det modsatte. Det daværende Bios og Falck kunne eksempelvis ikke særligt godt med hinanden. Men under coronakrisen er et atypisk samarbejde mellem Ambulance Syd og Falck i Svendborg blomstret op.
Annonce

Svendborg: - Der har jo været meget ballade mellem Falck og Bios dengang, så det er utrolig flot af dem, synes jeg.

Sådan siger Kent Tønner, der er tillidsmand i Ambulance Syd og dagligt kører ud på opgave i Svendborg med henvisning til et atypisk samarbejde, der er blomstret op i denne coronatid.

Han fortæller nemlig, at Ambulance Syd og Falck arbejder sammen om at reducere smitterisiko, ved at Falck lader nogle af Ambulance Syds folk holde til i Falcks lokaler på Odensevej i stedet for, at hele holdet møder ind i Ambulance Syds lokaler på Grønnemosevej.

Målet er at reducere risikoen for, at medarbejderne i Ambulance Syd smitter hinanden med coronavirus ved at dele dem op og køre ud med ambulancerne fra forskellige adresser.

- Ja, det er simpelthen for at sprede os ud, så vi ikke er så mange på stationen. Om nogen er vi jo nødt til at holde os raske; ikke mindst så vi ikke smitter de borgere, vi kører ud til, siger Kent Tønner.

Han fortæller, at på trods af coronakrisen, er Ambulance Syd i Svendborg ikke lagt ned af arbejde.

- Jeg synes faktisk ikke, at vi har så frygteligt mange ture. Men de ture, vi har, er ofte relateret til corona, og det tager jo bare meget længere tid, end normalt, for vi skal jo iføre os værnemidler - heldragter, masker og handsker - og hele bilen skal sprittes af efterfølgende, når patienten er afleveret. Det tager noget tid, siger han.

Men med hjælp fra Falck er risikoen for smittespredning i hvert fald reduceret, fastslår han.

- Jeg synes, det er flot, at Falck viser, de gerne vil samarbejde, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce