Annonce
Odense

Corona: Regionen sender atter testbiler til Odense

Torsdag sender Region Syddanmark to testbiler til Odense og etablerer mobile testenheder for coronavirus på Dianavænget og i Korsløkkehaven. Arkivfoto: Sandra Goldek
Annonce

Region Syddanmark og Odense Kommune åbner torsdag mulighed for, at endnu flere odenseanere kan blive tjekket for, om de skulle være smittet med coronavirus.

Det sker ved, at to af regionens mobile testcentre sendes til Odense. Den ene bil vil fra klokken 10 til klokken 16 være holdende på Dianavænget 15B i det sydvestlige Odense. Den anden bil vil være parkeret ved Korsløkkehaven 21 i det nordøstlige Odense i samme tidsrum.

Der er visse ting, du skal huske, hvis du agter at lægge vejen forbi et af de mobile testcentre.

Du skal have mundbind på og dit sundhedskort med, og det er kun symptomfrie personer på mere end fem år, som kan blive tjekket. Hvis du har symptomer med eksempelvis feber, ondt i halsen, tør hoste eller besvær med vejrtrækningen, skal du i stedet kontakte din læge på telefonen, som herfra klarer det videre forløb.

Der er ikke garanti for, at du kan blive testet ved det mobile testcenter. Personalet kan lukke tilgangen, hvis det vurderes, at der ikke er tid til at tjekke flere end dem, der allerede har stillet sig op i køen.

Derudover kan der ske det, at regionen i sidste øjeblik vælger at sende sine testenheder andre steder hen end de to annoncerede. Det kan ske, hvis der pludselig sker en uventet udvikling i smittetallene et sted i Region Syddanmark. Derfor kan det være en idé at følge med i udviklingen på Region Syddanmark og Odense Kommunes hjemmesider eller Facebooksider.

Mandagens tal for udbredelsen af coronasmitte viser, at der i den seneste uge er konstateret coronasmitte i et forhold på 52,4 ud af 100.000. Den såkaldte incidens. Aktuelt er den på Fyn og øerne kun højere i Kerteminde Kommune og på Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce