Annonce
Fyn

Corona-ramt lufthavn har god plads til droner

Dronerne har været i luften over Beldringe i mange år, men nu skal de snart flyve side om side med fly. Foto: Kristoffer Juel
Annonce

Der har været god plads til faldskærmsudspringere, svævefly, privatfly og ikke mindst droner i HCA Airport i denne sæson.

- Vi har fået aflyst alle vores normale charterfly på grund af corona, siger bestyrelsesformand Kim Kenlev, der ikke kan sætte dato på, hvornår der bliver sendt et fly med turister afsted igen fra lufhavnen i Beldringe.

Derfor er der god plads til de drone-test, som bl.a. SDU står bag med blodprøveflyvninger og landbrugs-droner på Gyldensten Gods. Og snart i et nyt stort projekt kaldet U-space.

- Normalt sender vi bud efter hold af ansatte, som bliver hyret ind, når vi har charterflyvninger. De står for alt fra bagagehåndtering til tjek af billetter, men i denne sæson har vi kun haft brug for vores faste stab af ansatte på 10-12, siger formanden.

Han glæder sig over, at luftrummet over Beldringe og HCA Airport nu bliver centrum for udviklingen af et nyt fælles trafikssystem for droner og fly i det nye U-spaceprojekt sammen med bl.a. Naviair og droneklyngen UAS Denmark, der allerede har adresse i HCA Airport.

- Det er det, vi hele tiden har arbejdet for, nemlig at kombinere fly og droner. Det var hele grundidéen med at have testcentret i en fuldt ud operationel lufthavn, hvilket er helt unikt for Europa. Det har man ikke andre steder, og det her styrker kun vores position, siger Kim Kenlev.

- Det er lidt af et paradoks, men det er en en styrke, at vi ikke har så meget trafik i det her tilfælde. Det ville være meget vanskeligt at teste og udvikle et nyt trafiksystem i en lufthavn som Kastrup eller Billund, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Erhverv

Skænkestue med 150 øl i Plums Gård

OB

OB i ro mellem den sikre og den vilde løsning

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce