Annonce
Erhverv

Corona rammer ikke her: - Telefonen ringer stadigvæk

Michael Nykjær er administrerende direktør i Dampa ApS i Tommerup, der beskæftiger 55 medarbejdere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hos Dampa ApS mærker man umiddelbart ikke coronakrisen, men effekterne af den kan vise sig på sigt.

Tommerup: Hos Dampa ApS i Tommerup, der udvikler, producerer og sælger loftløsninger, mærker man ikke meget til coronakrisen her og nu. Produktionen kører, fortæller administrerende direktør Michael Nykjær.

- Vi har stadigvæk masser at lave. Telefonen ringer stadigvæk, og vi har alle folk på arbejde i produktionen. Alle folk i administrationen er i gang. Nogle arbejder hjemme, og nogle arbejder fysisk på kontoret, fortæller han.

Men han tilkendegiver samtidig, at han holder øje med tingene og udviklingen. For der kan på sigt komme et svirp, og man skal være på tæerne, som han siger det.

- I forhold til andre industrier og andre brancher, så mærker vi det ikke. Det gjorde vi heller ikke i 2009, der var jeg lige startet. Der var finanskrisen startet i august/september '08. Og vi mærkede det først i september/oktober '09, nærmest et år efter, fortæller direktøren.

Måske skyldes det, at Dampa ApS leverer produkter til byggeindustrien, der stadig kan holdes i gang.

Annonce

Navigerer i den nye verden

Internt i Damps A/S følger man myndighedernes anvisninger og retningslinjer omkring corona, fortæller Michael Nykjær. Der er blevet sat plakater op, som fortæller om de gode råd med hygiejnen samt vaskeanvisninger.

Michael Nykjær siger, at virksomheden nu, efter et par uger, har lært at navigere i den nye verden, som corona'en har skabt snart sagt alle steder.

Men i starten, erkender han, var der lidt udfordringer med, at dem i produktionen følte sig som mindre værd, fordi funktionærerne kunne sidde og arbejde hjemmefra i sikkerhed. Den hurdle blev dog løst i samarbejde med 3F, oplyser han.

- Vi tog det up front og havde åbne dialoger på fællesmøder i produktionen. Vi fik lavet retningslinjer, og nu kører det så fint, siger Michael Nykjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce