Annonce
Odense

Corona-pressemøde i Odense: - Det går den rette vej, men pas på hinanden

Gråbrødre Plads blev brugt som ramme for corona-pressemødet med citychef Peter Bøgholm, borgmester Peter Rahbæk Juel og politidirektør Arne Gram. Foto: Erik Thomsen
Borgmester, citychef og politidirektør kom med en fælles opfordring til odenseanerne inden weekenden.
Annonce

Odense: Lige om lidt er det weekend med alt, hvad dertil hører. Og lige nu er corona-tallene stadig for høje i Odense.

Derfor stillede borgmester Peter Rahbæk Juel (S), citychef Peter Bøgholm og polititdirektør Arne Gram torsdag eftermiddag op til et fælles pressemøde.

- Det er gået den rette vej med smittetallene de seneste to dage, men de er stadig for høje, lød det fra Peter Rahbæk Juel, der glæder sig over et tæt samarbejde med erhvervsliv og politi.

- Den slags corona-opblomstringer, vi har nu, vil vi nok se rundt omkring i landet i det næste halve til hele år, og vi skal passe på hinanden og have nogle klare retningslinjer, men også finde den rette balance, for livet skal gå videre for både den enkelte og for byen, lød det videre for Peter Rahbæk Juel.

Annonce

Open by night

Netop byens handelsliv ligger naturligvis Peter Bøgholm meget på sinde. Direktøren for Odense Cityforening havde en klar opfordring:

- Vi skal stadig bruge byen, for ellers ender det med, der ingen by er.

Han fortalte efter selve pressemødet, at det faktisk går rimeligt for detailhandlen og restauranter og caféer i dagtimerne i betragtning af, at det er september, som traditionelt er en af de dødeste måneder. Og som kommer efter en sommer med rekordmange gæster i byen både juni, juli og august.


Vi skal stadig bruge byen, for ellers ender det med, der ingen by er.

Peter Bøgholm, citychef


Det er Peter Bøgholms indtryk, at der er stor fokus på sikkerhed og hygiejne hos de enkelte handelsdrivende, og han supplerede med at fortælle, at man netop har evalueret sidste fredags open by night, der stødte på en del forhåndkritik.

- Politiet fulgte open by night tæt og har overhovedet ikke haft nogen anmærkninger, sagde Peter Bøgholm.

Og netop fra politiet lyder en opfordring til ikke mindst de unge mennesker her inden weekenden:

- Husk nu frem for alt, at det ikke handler om at lege kispus med politiet eller gå ud på den yderste del af vippen for at undgå bøder, sagde poltidirektør Arne Gram, der lovede, at politiet vil være meget synligt til stede i weekenden.

Især med fokus på nattelivet, som jo skal lukke ved midnat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce