Annonce
Sydfyn

Corona på Ollerup Efterskole: Alle elever sendt hjem

Alle elever er sendt hjem fra Ollerup Efterskole, efter en elev har fået coronavirus. Arkivfoto: Finn Eriksen
Ved rutinetestningen mandag morgen blev det opdaget, at en elev på Ollerup Efterskole er smittet med coronavirus. Nu er alle skolens elever sendt hjem.

Ollerup: En elev på Ollerup Efterskole er smittet med coronavirus, og det har resulteret i, at alle skolens elever er blevet sendt hjem.

Mette Sanggaard Schultz, der er forstander på efterskolen, fortæller, at smittetilfældet blev opdaget mandag morgen, da eleverne skulle testes.

- Vi har faktisk været rigtig heldige, for det er formentlig en elev, der er blevet smittet hjemme i weekenden, og det fanger vi allerede mandag morgen, da vi tester alle eleverne, lyder det fra forstanderen.

Annonce

Med livrem og seler

Selvom det ikke er alle eleverne, der betragtes som nære kontakter til den smittede, har Mette Sanggaard Schultz alligevel vurderet, at det var sikrest, at alle blev sendt hjem.

- Nogle af dem skal i isolation, men det er ikke dem alle. Det er klart, at vi sender ikke hele skolen hjem, hvis vi ikke frygter, at det kan have spredt sig, men der er selvfølgelig grænser for, hvor mange, det har spredt sig til, siger hun.

Hvornår er man nær kontakt?

Man er nær kontakt, hvis man har været tæt på en smittet person i en af følgende perioder:

Smittet person med symptomer: Fra 48 timer før personens symptomer startede og indtil 48 timer efter, at personens symptomer stoppede.

Smittet person uden symptomer: Fra 48 timer før personen fik taget testen til 7 dage efter. Hvis du ikke har været tæt på den smittede person i en af de to perioder, er du ikke en nær kontakt, og du skal ikke gøre mere.

Er man nær kontakt, skal man selvisolere sig og testes.

Første test skal tages tidligst fire dage efter, at man sidst var i nær kontakt med den smittede person. Den første test tages for at komme hurtigst muligt i gang med kontaktopsporingen, hvis testen er positiv.

Anden test skal tages to dage efter den første test. Det er vigtigt at få taget anden test, selvom den første test var negativ, for at sikre at man ikke er smittet. Hvis der er gået mere end seks dage (inkl. dag seks), efter man sidst var i nær kontakt med den smittede, skal man kun testes én gang. Man behøver derfor kun at booke tid til første test. Hvis der er gået mere end 14 dage, siden man var i nær kontakt med den smittede, og man ikke har udviklet symptomer, skal man ikke testes

Resten af ugen kommer til at foregå med online undervisning, og så håber Mette Sanggaard Schultz, at eleverne igen kan komme tilbage til skolen inden længe.

- Vi har online undervisning resten af ugen, og så regner vi med, at de er tilbage efter Kristi Himmelfart.

Mette Sanggard Schultz oplyser desuden, at ingen af eleverne har symptomer, og at den smittede elev har det godt.

Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce