Annonce
Sydfyn

Corona på gymnastikhøjskole sender 26 elever hjem

En elev er konstateret smittet med Covid19 på Gymnastikhøjskolen I Ollerup. Det er første gang, elev testes positiv. 24 elever er sendt hjem, mens fire udenlandske elever er i karantæne på skolen indtil de får svar på deres test. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Fredag formiddag blev en 21-årig kvindelig elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup testet positiv for Covid-19. Nu er 26 elever sendt hjem og yderligere fire udenlandske elever sat i karantæne på skolen.
Annonce

Ollerup: Gymnastikhøjskolen i Ollerup er ramt af Corona. En 21-årig kvindelig elev blev fredag formiddag testet positiv for Covid 19.

I alt 30 elever er enten sendt hjem eller i karantæne på skolen med besked om at holde sig isoleret, indtil en test har fastslået om de er smittet eller ej.

Forstander Uffe Strandby fortæller, at det er første gang, at man har en elev, der er blevet testet positiv.

- Eleverne er opdelt i bogrupper, og det er den 21-årige kvindelige elevs bogruppe samt nogle af de elever, hun ellers har haft tæt kontakt til, der enten er sendt hjem eller i karantæne på skolen.


Eleverne er opdelt i bogrupper, og det er den 21-årige kvindelige elevs bogruppe samt nogle af de elever, hun ellers har haft tæt kontakt til, der enten er sendt hjem eller i karantæne på skolen

Uffe Strandby


- I alt påvirker det 30 elever på skolen. Fire af dem er udenlandske elever, så dem kan vi ikke sende hjem. De er i stedet rykket over i en anden bygning, hvor de skal være uden kontakt til andre, indtil vi ved, om de er smittet, siger Uffe Strandby.

Han fortæller, at den unge kvinde havde været hjemme i weekenden til en familiefødselsdag. Efterfølgende viste det sig, at en af de andre gæster havde Covid-19, hvorfor den unge kvinde rutinemæssigt blev tjekket.

Hun havde ingen symptomer, men testen viste positiv, hvorfor skolen har sat hjemsendelserne i værk.

- Det er træls, og det er bøvlet. Men vi har haft elever i isolation før, hvor det hver gang har vist sig, at deres test var negativ. Så det er første gang, vi har en elev med Covid-19, lyder det fra forstanderen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce