Annonce
Nyborg

Corona-optimisme i Nyborg

Restauranter og forretninger i Nyborg har tilsyneladende klaret sig godt ovenpå corona-nedlukningen. Her et billede fra Vinspecialisten og Jimbos i Nørregade, der har haft gang i udeserveringen i det godt vejr. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Enkelte virksomheder i det østfynske er hårdt ramt af corona. Men i det store hele er erhvervslivet kommet godt over krisen.
Annonce

Nyborg: Corona-smitten lammede virksomhederne i Nyborg Kommune, som den lammede virksomheder over det meste af kloden.

Men de fleste har rystet krisen af sig og er godt videre. Det er budskabet fra formanden for kommunens Erhvervs- og Udviklingsudvalg Peter Wagner Mollerup (V) og erhvervschef Babak Djarahi, efter udvalget har diskuteret corona-situationen.

- På erhvervskontoret havde vi forestillet, vi skulle ud og give virksomhederne hjælp til at komme i gang oven på corona-krisen, men det bliver der vist ikke brug for. Folk har travlt og er kommet videre, siger Babak Djarahi.

Her tænker erhvervschefen ikke mindst på forretninger og restauranter i Nyborg bymidte, der har været forskånet for konkurser, og generelt set er kommet godt igen efter krisen.

- Vi har ikke mistet forretninger eller restauranter. Tvært imod har vi fået tre nye forretninger her i coroantiden, siger Babak Djarahi og peger på vingummibutkken i Nørregade, Normal-forretningen i Kongegade og Centralcafeen, der lige nåede at genåbne, før den blev lukket igen af corona-reglerne.

- Jeg synes det viser, at nyborgenserne har støttet op om de lokale virksomheder, og det er noget vi skal forsøge at holde fast i nu efter krisen, siger Peter Wagner Mollerup.

Kommunen har i øvrigt også forsøgt at hjælpe til - blandt andet med signalet om, at sagsbehandlerne skal have ja-hatten på, når restauranterne søger om øget plads til udeservering.

På udvalgsmødet kunne Babak Djarahi også præsentere nogle overraskende tal, der viser at iværksætterne ikke har mistet optimismen trods den verdensomspændende sygdomskrise. Der er således oprettet næsten lige så mange nye cvr-numre i Nyborg Kommune, som der blev sidste år. Cvr-nummer svarer til vi andres cpr-nummer. Cvr er til registrering af virksomheder.

- Også i april og maj, hvor landet var mest lukket ned, var der næsten lige så mange nye cvr-numre sammenlignet med 2019, siger Babak Djarahi.

Tallene er renset for holdingselskaber og foreninger og er altså et reelt udtryk for, hvor mange nye der virksomheder, der er poppet op.

Annonce

Ikke alt er rosenrødt

Alt er dog langt fra rosenrødt i det østfynske erhvervsliv her på bagsmækken af corona-krisen. Som Fyens Stiftstidende skrev i maj, kan den største fagforening, 3F, konstatere, at arbejdsløsheden på Østfyn er "eksploderet".

Det hænger ikke mindst sammen med, at der fortsat ikke er gang i de store konferencehoteller. Men fagforeningens formand ser også svaghedstegn i fremstillingsvirksomhederne. der ellers har klaret sig godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce