Annonce
Sydfyn

Corona-opfordring aflyser kæmpe Svendborg-messe: Ingen anden udvej

Man var næsten færdig med at bygge det store messeområde op i Svendborg Idrætscenter, da arrangørerne fredag ved 13-tiden besluttede at aflyse og begynde at lede efter en ny dato. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Bolig-, mad- og designmesse i Svendborg Idrætscenter er aflyst.
Annonce

Opdateret med yderligere oplysninger fredag klokken 14.52.

Svendborg: Weekendens store bolig-, mad- og designmesse i Svendborg Idrætscenter er udsat.

Kort efter at statsminister Mette Frederiksen fredag formiddag opfordrede til, at alle arrangementer med flere end 1000 mennesker blev aflyst eller udskudt, besluttede arrangørerne at udskyde messen. Det oplyser direktør Lasse Jørgensen fra firmaet Intercomp, der arrangerer den store messe.

Messen skulle have åbnet lørdag, og man var næsten færdig med at stille de mange stande op, da myndighederne kom med den opfordring, der reelt lukkede dørene.

Sidste år trak messen et rekordstort publikum på 23.000 gæster ind i Svendborg Idrætscenter.

Lasse Jørgensen så ingen anden udvej end at udsætte.

- Når der kommer sådan en melding fra det offentlige, så er vi nødt til at rette os efter det og aflyse, og så må vi gennemføre arrangementet på et senere tidspunkt, siger Lasse Jørgensen.

Rikke Stærke Danielsen, chef for tekstilforretningen Botex i Svendborg, har brugt mange penge og mandetimer på at bygge en stand op til messen, som nu er udsat. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Nyttesløst arbejde

Kort efter beslutningen hersker der en forvirret stemning blandt udstillerne. Flere havde i første omgang svært ved at tro på, at det virkelig var sandt, at deres store arbejde med at pakke ud og gøre deres stande så indbydende som muligt havde været helt og aldeles nyttesløst.

Lidt efter lidt bredte visheden – og mismodet – sig.

- Det er mange måneders planlægning, siger Rikke Stærke Danielsen, chef for tekstilbutikken Botex i Svendborg.

Hun havde glædet sig til at vise nye varer frem på messen.

- Vi havde købt ekstra ind, så vi har både brugt mange penge og mange mandetimer på det. Det er ærgerligt, men der er nok ikke noget at gøre ved det, siger Rikke Stærke Danielsen.

Intercomp-direktør Lasse Jørgensen fortæller, at flere af de 120 udstillere på messen var begyndt at annullere deres ankomst til Svendborg på grund af den seneste udvikling i det nationale corona-beredskab.

Hvilken økonomisk betydning udsættelsen får, tør direktøren endnu ikke vurdere.

- Vi har en force majeure-paragraf i vores kontrakt, som netop tager højde for de her tilfælde, hvor myndighederne skrider ind, og vi er uforskyldte i en aflysning, og derfor håber jeg ikke, at der får nogen økonomisk betydning, siger han.

Lasse Jørgensen beklager overfor de mange gæster, der plejer at besøge messen i Svendborg, og han håber, at man hurtigt kan melde en ny dato ud. Messen skulle i weekenden have været gennemført for 26. gang i Svendborg.

Intercomp har tidligere på sæsonen gennemført lignende messer i Bella Center i København, Aarhus og Fredericia, mens Svendborgmessen skulle have sat punktum for sæsonen.

- Nu skal jeg have en snak med folkene i Svendborg Idrætscenter om en ny dato, og så skal vi i gang med at pille ned, så vi kan komme hjem, siger Lasse Jørgensen.

Man var så godt som klar til at åbne dørene for de mange tusinde, der normalt besøger den store bolig-, mad- og designmesse i Svendborg Idrætscenter, men nu kan man i stedet pille det hele ned igen. Foto: Hans-Henrik Dyssel
120 udstillere havde meldt deres ankomst til den 26. udgave af weekendens store bolig-, mad- og designmesse i Svendborg Idrætscenter, men messen er nu udsat. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Kerteminde

At blive voksen

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce