Annonce
Faaborg-Midtfyn

Corona: Ny kommunal hjælpepakke er på vej

Kommunen ønsker at bakke op om restaurantions-, turisme- og oplevelseserhverv, så Faaborg kan tage godt imod de forhåbentlig mange turister i sommeren 2021. Arkivfoto: Palle Søby
Seks nye initiativer skal understøtte det lokale turisme- og oplevelseserhverv i Faaborg-Midtfyn Kommune, når verden åbner igen.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Politisk sættes der nu ind for at bakke op om de mange lokale erhvervsdrivende, der er hårdt ramt på pengepungen på grund af corona-nedlukningen. Økonomiudvalget har netop nikket ja til en ny kommunal hjælpepakke, der blandt andet skal sikre, at erhvervsdrivende i hele kommunen får de bedst mulige rammer, når verden åbner, og turisterne - forhåbentlig - kommer til sommer.

Hjælpepakken retter sig dog primært mod hotel-, restaurant- og oplevelseserhverv, som er særlig hårdt ramt af nedlukning og forsamlingsforbud.

Initiativerne er følgende: Der gives mulighed for udeservering fra 27. marts til 26. oktober 2021 - altså inklusive påske- og efterårsferien. For at gøre udeserveringen så attraktiv som muligt afsættes der en ramme på 100.000 kroner til forbedringer af forholdene for udeservering i kommunens bymidter for eksempel med blomsterkummer og lignende byudstyr i hele sæsonen.

Uden for højsæsonen (15. juni til 1. september) er det planen, at kommunen vil indgå samarbejdsaftaler med turismeaktører og i den forbindelse for eksempel give 30 procent rabat på Ø-færgen samt rabatpriser på Visit Faaborg-produkter såsom cykel-, vandre- og guidekort.

Annonce

Køb lokalt

Målet er også, at kommunen skal understøtte de lokale møde- og konferencefaciliteter ved at flytte en del af den kommunale mødeaktivitet i 2021 fra Faaborg-Midtfyn Kursuscenter til eksterne leverandører.

Kommunen ønsker desuden at understøtte lokale hoteller, restauranter, fødevareproducenter og oplevelseserhverv i forbindelse med kommunale arrangementer og vielser - fx ved indkøb af gaver til brudepar, der bliver viet af Faaborg-Midtfyn Kommune.

Kommunens ledelse opfordres til i forbindelse med markering af interne mærkedage at give gaver, der er købt lokalt i kommunen, ved repræsentation mv.

Endelig foreslås det, at udbudsgrænsen for vedligeholdelsesarbejder i 2021 hæves til 300.000 kroner (fortsættelse af initiativ fra tidligere erhvervshjælpepakke). Det gør, at kommunen hurtigere kan sætte planlagte vedligeholdelsesarbejder i gang.

Økonomiudvalget har sendt hele indstillingen videre til kommunalbestyrelsen med sin anbefaling.

Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce