Annonce
Middelfart

Corona: Nordens største transportmesse aflyser

Billedet er fra 2018, hvor der var besøgsrekord hos Vestfyn Trækker. I år bliver Nordens største udendørs transportmesse ikke til noget. Foto: Vestfyn Trækker
Vestfyn Trækker aflyser årets messe, og den vil ikke blive forsøgt afholdt senere på året, oplyser arrangørerne.
Annonce

Ejby: - Det er med en stor klump i halsen, at vi har besluttet at aflyse transportudstillingen Vestfyn Trækker 2020. Som arrangør af Danmarks største udendørs transportudstilling er vi – lige som alle andre i Danmark og verden over - meget berørte af situationen omkring corona-smitten. Vi bakker op om myndighedernes tiltag for at bekæmpe yderligere spredning af Covid-19 i Danmark, og det får altså den konsekvens, at Vestfyn Trækker 2020 ikke bliver til noget.

Det fastslår VBG’s administrerende direktør Per Mikkelsen, der lige siden afviklingen af Vestfyn Trækker for første gang i 1999 har stået i spidsen for Team Vestfyn Trækker og den stadig mere populære transportudstilling i Ejby på Vestfyn. Messen tiltrækker op imod 150 udstillere fra transportbranchen. Herunder en lang række bilimportører, vognopbyggere og forhandlere af øvrigt transportmateriel og serviceydelser. Årets messe skulle have været gennemført i weekenden den 15.-17. maj, men situationens alvor taget i betragtning ville det ifølge Per Mikkelsen ikke give mening.

- Det er vores ansvar og pligt at hjælpe vores udstillere, de besøgende og andre relationer med at gøre det rigtige. Selv om vi i øjeblikket ikke kan genkende det Danmark, vi allesammen plejer at stå op til om morgenen, er der vigtige samfundsopgaver, som skal løftes, siger han med henvisning til behovet for at holde hjulene i gang og få Danmark til at fungere så godt som muligt.

Annonce

Vil ikke udsætte

At mange udstillere allerede var langt fremme i planlægningen af deres stande, og at der allerede var investeret store ressourcer i den planlagte transportudstilling, står smerteligt klart for Per Mikkelsen.

- Her hos VBG har vi knoklet på med forberedelserne i mere end et halvt år. Vi kunne glæde os over en udsolgt udstilling med over 150 tilmeldte udstillere på et udvidet messeareal på i alt 45.000 m2. Vi så frem til at sætte ny besøgsrekord med endnu flere end de knap 10.000 besøgende, der lagde vejen forbi Vestfyn for knap to år siden. Den rekord må vi sætte en anden gang, fastslår han.

Men hvorfor ikke ”bare” udsætte Vestfyn Trækker til senere i 2020, hvor vi alle håber og vel også forventer, at Corona-krisen er stilnet af?

Det har ganske enkelt ikke været muligt at få tilladelserne fra myndighederne, svaret fra dem var klart og tydeligt; at vi ikke får de nødvendige tilladelser før Danmark er coronafrit, samtidigt udtaler vores sundhedsminister Magnus Heunicke, at vi kan forvente en ny bølge af Corona virus igen til efteråret – mere tydeligt kan det ikke være, og det er bevæggrundene for vores beslutning fastslår Per Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce