x
Annonce
Middelfart

Corona: Nordens største transportmesse aflyser

Billedet er fra 2018, hvor der var besøgsrekord hos Vestfyn Trækker. I år bliver Nordens største udendørs transportmesse ikke til noget. Foto: Vestfyn Trækker
Vestfyn Trækker aflyser årets messe, og den vil ikke blive forsøgt afholdt senere på året, oplyser arrangørerne.

Ejby: - Det er med en stor klump i halsen, at vi har besluttet at aflyse transportudstillingen Vestfyn Trækker 2020. Som arrangør af Danmarks største udendørs transportudstilling er vi – lige som alle andre i Danmark og verden over - meget berørte af situationen omkring corona-smitten. Vi bakker op om myndighedernes tiltag for at bekæmpe yderligere spredning af Covid-19 i Danmark, og det får altså den konsekvens, at Vestfyn Trækker 2020 ikke bliver til noget.

Det fastslår VBG’s administrerende direktør Per Mikkelsen, der lige siden afviklingen af Vestfyn Trækker for første gang i 1999 har stået i spidsen for Team Vestfyn Trækker og den stadig mere populære transportudstilling i Ejby på Vestfyn. Messen tiltrækker op imod 150 udstillere fra transportbranchen. Herunder en lang række bilimportører, vognopbyggere og forhandlere af øvrigt transportmateriel og serviceydelser. Årets messe skulle have været gennemført i weekenden den 15.-17. maj, men situationens alvor taget i betragtning ville det ifølge Per Mikkelsen ikke give mening.

- Det er vores ansvar og pligt at hjælpe vores udstillere, de besøgende og andre relationer med at gøre det rigtige. Selv om vi i øjeblikket ikke kan genkende det Danmark, vi allesammen plejer at stå op til om morgenen, er der vigtige samfundsopgaver, som skal løftes, siger han med henvisning til behovet for at holde hjulene i gang og få Danmark til at fungere så godt som muligt.

Annonce

Vil ikke udsætte

At mange udstillere allerede var langt fremme i planlægningen af deres stande, og at der allerede var investeret store ressourcer i den planlagte transportudstilling, står smerteligt klart for Per Mikkelsen.

- Her hos VBG har vi knoklet på med forberedelserne i mere end et halvt år. Vi kunne glæde os over en udsolgt udstilling med over 150 tilmeldte udstillere på et udvidet messeareal på i alt 45.000 m2. Vi så frem til at sætte ny besøgsrekord med endnu flere end de knap 10.000 besøgende, der lagde vejen forbi Vestfyn for knap to år siden. Den rekord må vi sætte en anden gang, fastslår han.

Men hvorfor ikke ”bare” udsætte Vestfyn Trækker til senere i 2020, hvor vi alle håber og vel også forventer, at Corona-krisen er stilnet af?

Det har ganske enkelt ikke været muligt at få tilladelserne fra myndighederne, svaret fra dem var klart og tydeligt; at vi ikke får de nødvendige tilladelser før Danmark er coronafrit, samtidigt udtaler vores sundhedsminister Magnus Heunicke, at vi kan forvente en ny bølge af Corona virus igen til efteråret – mere tydeligt kan det ikke være, og det er bevæggrundene for vores beslutning fastslår Per Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce