Annonce
Odense

Corona-nedlukning knækker kendt fynsk restaurant

Direktør for driftselskabet, Jacob Høffner, måtte for 14 dage siden lukke restauranten ned på ubestemt tid på grund af corona-virus. Nu bliver lukningen permanent, efter at driftselskabet er gået konkurs. Arkivfoto: Vibeke Volder
Driftselskabet bag Restaurant Carlslund er gået konkurs. Corona-nedlukning og udsigt til en sommer med svigtende indtjening har fået selskabet til at indgive konkursbegæring. 15 medarbejdere står nu uden job.

For 14 dage siden lukkede Restaurant Carlslund i Fruens Bøge ned som andre restauranter i landet og sendte personalet hjem på ubestemt tid. Men nu ender lukningen med at være permanent. For driftselskabet bag Restaurant Carlslund har netop indgivet en konkursbegæring, fordi man ganske enkelt ikke kan se en økonomisk fremtid for restauranten sommeren over.

- Vi er simpelthen så kede af det. Allermest at vi med den her konkurs må sende 15 ansatte ud i arbejdsløshed. De seneste 14 dage har vi gransket alle de hjælpepakker, der er kommet fra regering og Folketinget. Der er rigtig mange gode elementer i dem. Men der er ikke noget i pakkerne, der kan hjælpe en restaurant som vores, forklarer Jacob Høffner, der er direktør for driftsselskabet.

Ifølge direktøren, så er det mange forskellige omstændigheder, der de seneste uger har gjort det sværere og sværere at tro på en fremtid. I hvert fald for den kommende sommer.

- Først fik vi aflyst en lang række arrangementer. Så blev konfirmationerne skubbet, og siden er det bare gået den forkerte vej. Vi havde selv investeret en del i musik i forventning om en god sommer, og så er der også andre aktører, som eksempelvis Odense Sommerevy, der nu har skubbet alle deres forestillinger til den anden side af sommerferien. Alt det lagt sammen har bare gjort, at vi har svært ved at se, hvordan vi skal komme gennem sommeren på en fornuftig måde. En restaurant som vores giver underskud otte måneder om året og overskud i de fire sommermåneder. Og når der er så stor usikkerhed om, hvad der sker til sommer, så er det ikke forsvarligt at fortsætte, siger Jakob Høffner.

Annonce
Det gamle Carlslund blev raseret efter en påsat brand i sommeren 2015. Siden blev stedet genopbygget og i maj 2017 kunne de første traditionsrige æggekager sættes på bordet igen til gæsterne. Arkivfoto: John Fredy

Ejer tror på Carlslund

Jacob Høffner kan selv ved en tilbagevenden til nogenlunde normale tilstande først på sommeren ikke se, hvordan man skal kunne nå at indhente det tabte.

- Hvis vi kunne genåbne hen på sommeren, ville der stadig ikke være tid nok til at hente den økonomi hjem, der skal til for at klare os igennem efteråret og vinteren, siger han.

Da restaurant Carlslund blev genopført efter en påsat brand, blev ejerskabet af selve bygningerne lagt i et selskab og driften i et andet. I ejerkredsen er det tidligere byrådsmedlem Jess Heilbo og hans hustru Marianne. Og han er ked af, at driftselskabet nu må gå konkurs.

- Det er vi da kede af. For 14 dage siden fik vi besked om, at man lukkede ned på ubestemt tid, og nu er det så permanent. Hvad der nu skal ske, må vi se, siger Jess Heilbo.

Han mener dog ikke, at konkursen nødvendigvis betyder et farvel til den kendte restaurant, der i årtier har været et yndet udflugtsmål i sommerhalvåret med æggekage øverst på menukortet.

- Mon ikke Carlslund kan åbne igen på et tidspunkt. Det tror jeg, siger Jess Heilbo.

Men det bliver med sikkerhed ikke denne sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce