Annonce
Odense

Corona lukker folkeskole i Odense en uge mere

Abildgårdskolen skulle som den første folkeskole i landet til at teste en desinfektionsrobot, der skal fjerne virus fra skolens lokaler. Den blev vist frem på skolen i begyndelsen af november, og forsøget skulle efter planen  sættes i gang efter nytår. Nu er Abildgårdskolen dog lukket ned på anden uge efter et stort corona-udbrud blandt eleverne. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Abildgårdskolen i Vollsmose forbliver lukket i en uge mere. 35 børn og seks voksne er smittet med corona-virus.
Annonce

Odense: Elever, lærere og øvrigt personale på Abildgårdskolen på Gillestedvej i Vollsmose kommer heller ikke i skole i denne uge.

Som følge af et højt smittetryk valgte kommuen at lukke skolen helt ned i sidste uge - og det vil den også være i denne uge, oplyser Børn og Ungeforvaltningen i Odense.

- Så længe vi ikke har smitten helt under kontrol, så er det ikke muligt at genåbne skolen. Derfor må den være lukket en uge mere, og så håber vi, at det ser bedre ud, når vi nærmer os slutningen af ugen, siger Mette Scheel-Hintke, der er børn- og ungeoverlæge i Odense Kommune.

Da skolen lukkede ned forrige fredag, var det på baggrund af 14 elever og tre voksne, der var konstateret smittet med coronavirus. I forbindelse med nedlukningen blev der kørt ekstra testbiler ud til skolen, så børnene og deres familier kunne testes. Og de test har afsløret flere smittetilfælde.


Der kommer ganske givet flere positive svar fra dem, der er testet i weekenden.

Mette Scheel-Hintke, børn og ungeoverlæge, Odense Kommune


- Status mandag morgen er 35 smittede børn og seks voksne. Den seneste. vi har fået konstateret smittet. var blevet testet den 27. november, men der kommer ganske givet flere positive svar fra dem, der er testet i weekenden, siger Mette Scheel-Hintke.

Annonce

Corona på flere skoler

Sammen med testbilerne har sundhedsplejersker i området også været sat ind i forhold til at råde og vejlede de ramte familier om, hvordan man som smittet skal være i isolation.

Foruden børnene på Abildgårdsskolen er det også børn på H. C. Andersen Skolen og den muslimske friskole Al-Salahiyah Skolen i Agedrup, der har været mål for ekstra test.

Ifølge børn og ungeoverlægen er udbruddet på Abildgårdsskolen nok det største lige nu - men smitten blandt skoleelever er over hele byen.

- Vi har flere skoler, hvor elever er testet positive, og hvor der er taget de forholdsregler, der skal tages. Så det er vigtigt at understrege, at corona-smitte blandt unge ikke bare er noget, der sker i Vollsmose, siger hun.

De seneste dage har antallet af smittede elever i byens folkeskoler ligget på en fire-fem stykker om dagen. På Tarup Skole er hele 8. årgang sendt hjem til test, efter en elev blev konstateret smittet med corona-virus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce