Annonce
Odense

Corona kan udsætte 1700 børns folkeskolestart: Løsning lader vente på sig

Lige nu er det fortsat usikkert, om de nye forårs-sfo-børn kan træde ind i klasseværelserne og i skolelivet 1. marts, som det ellers ville være sket uden corona. Arkivfoto: Johnny Pedersen
1700 odenseanske børn skal egentlig begynde deres folkeskoleliv i forårs-sfo'en 1. marts. Men lige nu har hverken kommune eller ministerium svar på, hvordan det skal håndteres i en tid med lukkede skoler og nødundervisning.

Odense: Skal nødundervisning være starten på deres skolegang? Kan de overhovedet komme i skole? Eller er der plads til, at de kan blive i børnehaven?

Masser af spørgsmål står stadig ubesvarede, fem uger før 1700 odenseanske børn første gang skal træde ind i skolelivet og 1. marts begynde i forårs-sfo på byens folkeskoler.

Men med skoler, der fortsat er lukkede og kun åbne for nødundervisning- og pasning for de yngste, kan børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) endnu ikke give klar besked til børn og forældre.

- Det scenarie, ingen ønsker sig, er, at børnene om fem uger begynder deres skolegang på en nedlukket skole med nødundervisning. Den situation skal vi gøre alt for at undgå. Men det er slet ikke sikkert, vi må åbne en forårs-sfo, og vi er både i det politiske udvalg og i forvaltningen meget bevidste om, at vi skal finde en løsning, siger hun.

Annonce

Frustrerede forældre

Og den løsning haster, mener Marlene Ambo-Rasmussen, der er medlem for Venstre af Børn- og Ungeudvalget i Odense og partiets familieordfører i Folketinget.

- Der skal handles på det her nu og ikke om 10 dage, understreger hun, der den seneste tid har fået flere henvendelser fra forældre til de kommende skolebørn.

- Forældrene er frustrerede over, at der ikke ligger nogen plan, og at de ikke ved, hvad der skal ske. Det er en stor ting, når ens barn skal begynde i skole, og vi har brug for, at alle børn kommer godt i gang med deres skolegang, siger Marlene Ambo-Rasmussen.

Men ingen ved jo nu, hvordan situationen er 1. marts, og corona-restriktionerne er vel et vilkår, alle bliver nødt til at acceptere også i forbindelse med skolestart?

- Ja, det er det. Men vi kan ikke byde hverken børn eller forældre, at de ingenting ved. Der er nogle områder, hvor vi trods corona bliver nødt til at trække af på tingene og finde en løsning. Og det her er et af de områder, mener Marlene Ambo-Rasmussen, der som folketingsmedlem også har stillet et såkaldt §20-spørgsmål til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil om sagen.

Annonce

Intet stort pres

For det er langt fra sikkert, at Odense Kommune alene kan tage en beslutning om, hvordan skolestarten skal tage sig ud i en corona-tid.

Derfor har Børn- og Ungeforvaltningen også spurgt både i ministeriet og hos Kommunernes Landsforening, hvordan de foreslår at håndtere situationen, fortæller Susanne Crawley Larsen. Men der er foreløbig ingen svar.

- Vi står lidt alene i Odense, fordi andre kommuner med forårs-sfo'er typisk først begynder 1. april og ikke 1. marts som os. Derfor er der ikke noget stort kommunalt pres på den dagsorden lige nu, siger rådmanden.

- Vi kommer til at tage beslutningen om skolestarten i forårs-sfo'en på usikker grund, for vi aner ikke, om skolen til den tid er lukket op. Men forhåbentlig finder vi en løsning, der er den bedste for de fleste børn og familier.


Det scenarie, ingen ønsker sig, er, at børnene om fem uger begynder deres skolegang på en nedlukket skole med nødundervisning.

Susanne Crawley Larsen (R), børn- og ungerådmand


Allerhelst ser Susanne Crawley Larsen, at skolestarten udskydes, men det lader sig ikke bare lige gøre, forklarer hun.

For der står dagpleje- og vuggestuebørn og venter på de børnehavepladser, de nye skolebørn efterlader - ligesom der er forældre, som afslutter barsel og venter på at aflevere børn i dagplejen og vuggestuen.

- Og en ekstra komplikation er, at der også er et stort antal privat- og friskole-børn, som skal med i loopet på en eller anden måde, siger Susanne Crawley Larsen.

Foreløbig lover hun, at der bliver kommunikeret til forældrene i denne uge.

- Men forældrene skal ikke forvente nogen færdig løsning endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce