Annonce
Nyborg

Corona kan ramme ældreplejen: 85 andre klar til at rykke ud

Mens der er lukket på rådhuset i Nyborg, er mange af de ansatte klar til at rykke ud som reserver i hjemmeplejen. Foto: Carsten Olsen
Lægesekretærer og sosu-assistenter er blandt de mange, som har meldt sig klar til at hjælpe i ældreplejen.

Nyborg: Hvis coronasmitten rammer de ansatte i Nyborg Kommunes hjemmesygepleje, er der indtil videre i omegnen af 85 andre, som er klar til at tage over.

Det oplyser Jakob Slot Schmidt, der er teamleder i Sundhed og Omsorg i Nyborg Kommune.

Kommunen har i en uges tid søgt efter pensioneret sundhedspersonale, folk under uddannelse til læge, sygeplejerske eller sosu-mearbejder og andre med en sundhedsfaglig baggrund.

Interesserede kan via kommunens hjemmeside Nyborg.dk tilmelde sig en jobbank.

Og det har 45 allerede gjort.

- Det er meget positivt, at så mange har tilmeldt sig. En del af dem har en baggrund inden for sosu-området, mens andre for eksempel er lægesekretærer. Der er også en enkelt pensioneret sygeplejerske, fortæller Jakob Slot Schmidt.

Annonce

Første hold

De resterende står på en liste med kommunalt ansatte med en sundhedsfaglig baggrund, der ikke i dag arbejder som udekørende i hjemmeplejen.

- Det er især sundhedsfagligt personale, der for eksempel er gået på pension for ikke så længe siden. Her har vi omkring 40, vi kan ringe til, hvis det bliver nødvendigt, siger Jakob Slot Schmidt.

Mandag sætter Nyborg Kommune det første hold reserver bestående af ni efteruddannede sygeplejersker ind i hjemmesygeplejen.

Jakob Holt Schmidt oplyser, at der ikke her og nu er planer om sende flere på den tre dage lange interne efteruddannelse, der går forud for indsættelsen af reserver i hjemmesygeplejen.

- Lige nu har vi ikke planer om flere forløb med efteruddannelse. Men vi er klar til at sætte det i værk, hvis det bliver nødvendigt, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce