Annonce
Middelfart

Corona har lukket skole ned: Foreløbig er der ingen nye smittede - heller ikke i sognet

Alle elever på Ejby Skole er lige nu hjemsendt, fordi en medarbejder er blevet konstateret smittet med corona. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fra onsdag har samtlige elever og medarbejdere på Ejby Skole været sendt hjem, men der var torsdag eftermiddag ikke fundet mere end det ene smittetilfælde blandt personalet, der blev meldt ud til forældrene tirsdag.

Ejby: Onsdag lukkede Ejby Skole, efter en medarbejder er blevet konstateret smittet med coronavirus, og flere andre medarbejdere har symptomer.

Det betyder, at de mere end 300 elever på skolen og samtlige ansatte er blevet sendt hjem foreløbig indtil på mandag.

Forældrene fik besked i et brev fra skolen allerede tirsdag aften, og i løbet af torsdag har der været en PCR-testbil ved skolen, som ikke har krævet tidsbestilling.

Annonce

Torsdag eftermiddag havde Middelfart Kommune dog ikke fået besked om andre smittetilfælde end den ene medarbejder, der altså tirsdag modtog et positivt testresultat.

- Der er en række af medarbejderne, der enten har været nærkontakter eller har symptomer. Nogle af dem har fået det første svar, og det er negativt, siger kommunens sundhedschef, Jeanette Rokbøl, og forklarer, at nære kontakter til den smittede skal testes flere gange, før de med sikkerhed kan betragtes som negative.

Er ikke så mange

Hun fortæller desuden, at der har været mange forbi testbilen ved skolen i løbet af morgenen, men at det er tyndet lidt ud i løbet af dagen.

- Så du må gerne gøre lidt kampagne for, at den står derude, for lige nu er der ikke så mange. Så vi vil rigtig gerne have flere derud, lyder det fra Jeanette Rokbøl torsdag.

Er det kommet bag på dig, at der ikke har været flere?

- Det ved jeg ikke, folk er jo på arbejde, men jeg håber da, at der er rigtig mange, der vil benytte sig af muligheden, siger Jeanette Rokbøl og nævner, at mange også kan have planlagt test allerede onsdag.

Annonce

Over al forventning

Hun oplever generelt, at der er styr på situationen på skolen, der ifølge hende har håndteret opgaven efter bogen, siden Styrelsen for Patientsikkerhed tirsdag påbød, at der blev lukket helt ned.

- Vi har en sindssyg dygtig fyr, der leder det ude på skolen. Han klarer det over al forventning, og stor ros til personalet for den måde, de varetager opgaven på - og også forældrene og så videre. Der har bare været fuld opbakning. Det betyder meget, når vi får et påbud, at vi alle sammen hjælpes ad, siger Jeanette Rokbøl.

Hun slår fast, at hverken Ejby Sogn eller andre sogne i Middelfart Kommune er i nærheden af en nedlukning - heller ikke selvom flere tilfælde med coronavirus skulle dukke op.

Der er nemlig indtil videre ingen smittede i Ejby overhovedet, siger Jeanette Rokbøl torsdag.

Lørdag vil der igen være mulighed for at blive PCR-testet ved skolen uden tidsbestilling, og for borgere fra seks år og op efter vil der blive tilbudt kviktests mandag og onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce