Annonce
Assens

Corona har kostet kromand dyrt – nu står han midt i sit livs vandskade: - Det er det vildeste, jeg har været med til

Gulvene skal bygges op på ny, og der skal nyt tapet på væggene efter en omfattende vandskade på Haarby Kro. Kroejer Steen Laursen er dog fortrøstningsfuld. Foto: Daniel Kofoed
Haarby Kro er både ramt af coronanedlukning og en omfattende vandskade. Men kroejeren ser alligevel lyst på situationen.

Haarby: En ulykke kommer sjældent alene.

Det gælder også for kromand Steen Laursen fra Haarby Kro, der sammen med andre spisesteder har været nedlukket i nogle måneder efterhånden.

Sidste år var hård for den lokale krofatter, der anslår, at han i 2020 gik glip af omsætning for 800.000 kroner. Og 2021 er ikke just begyndt godt.

Annonce

Under frosten tidligere på året sprængte et vandrør, så tæpper, gulve og lofter nu skal skiftes i festlokalet, der går under navnet 'Privaten', som tidligere har fungeret som privatbolig for kroens ejere.

Lokalet blev ellers istandsat for omkring tre år siden. Steen Laursen har ikke før oplevet en så omfattende vandskade.

- Det er det vildeste, jeg har været med til, fastslår kroejeren, der for et par måneder siden blev ringet op med beskeden, at det fossede ud på gaden med vand fra kroen.

Et vandrør i en skunk på førstesalen var sprængt, og det var så voldsomt, at bygningen ikke kunne holde vandet inde. Også en hoveddør blev ødelagt.

Held i uheld

Der var intet uerstatteligt, der gik tabt, men Steen Laursen var særlig bekymret for gulvtæppet, som normalt bliver lagt på krydstogtsskibe, og som er købt som restparti. Den anden dag kom meldingen, at der var et stykke tilbage, som passer til det, der mangler på Haarby Kro.

Steen Laursen havde gerne været vandskaden foruden, men det er alligevel lidt held i uheld. Foto: Daniel Kofoed.
Gulvtæpperne bliver brugt på blandt andet krydstogtsskibe, og der er heldigvis fundet en rest, som Haarby Kro kan få, fortæller Steen Laursen. Foto: Daniel Kofoed.

Steen Laursen fortæller, at vandskaden er en forsikringssag, som dermed formentlig ikke kommer til at koste andet end ærgrelse. Affugterne har netop klaret deres arbejde, og nu krydser kroejeren fingre for, at de travle håndværkere snart har tid til at rykke ind.

Han ser da også okay positivt på situationen, som på en måde er held i uheld.

- Det er heldigt, det kommer nu, når vi alligevel har lukket, selv om jeg hellere ville have været det foruden, bemærker kroejeren, der i øjeblikket lejer ganske få værelser ud til håndværkere.


Det er heldigt, det kommer nu, når vi alligevel har lukket, selv om jeg hellere ville have været det foruden

Steen Laursen, Haarby Kro


Annonce

Opsparing er snart brugt

Steen Laursen er eneste faste mand på Haarby Kro, og han modtager hjælpepakker og maler hist og pist og ordner udenomsarealerne. Dog er en planlagt renovering af nogle værelser og andre projekter sat i bero på grund af den økonomiske situation.

- Opsparingen er ved at være brugt, siger Steen Laursen.

- Men jeg er i den heldige situation, at jeg har købt kroen kontant, så jeg har ingen husleje. På den måde er jeg ikke så hårdt ramt som andre, tilføjer han og understreger:

- Vi skal nok overleve.

Vandet trængte igennem ydervæggen her - og ud på vejen. Foto: Daniel Kofoed.

Haarby Kro har de seneste måneder været i tæt dialog med selskaber, som har rykket deres arrangementer til, når forsamlingsforbuddet igen tillader, at man må samles en del flere personer end i dag.

- Mine selskaber ligger på 25-50 personer, og jeg kommer ikke til at åbne rigtigt igen, før det bliver tilladt, siger Steen Laursen.

Der har været kro på stedet i mere end 300 år. Den daværende kro nedbrændte i 1946, men blev genopført året efter - og senere udvidet. Steen Laursen har haft kroen på sine hænder siden sommeren 2014.

Festlokale, hvor den lokale rotary-klub blandt andet holder til, har taget stor skade. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce