Annonce
Nyborg

Corona-genåbning: Plads til alle ved kommunens skriveborde

Kommunaldirektør Lars Svenningsen glæder sig over, at der bliver plads til alle medarbejdere på rådhuset, når næste fase af genåbningen træder i kraft fra på onsdag. Arkivfoto: Michael Bager
Onsdag vender 150-200 offentligt ansatte i Nyborg Kommune tilbage efter at have arbejdet hjemmefra gennem flere måneder.

Nyborg: - For første gang i mange måneder får vi fysisk styr på alle tropperne.

Sådan lyder det begejstret fra kommunaldirektør Lars Svenningsen, der er formand for kriseberedskabet i Nyborg Kommune.

Under corona-krisens første fase mødte kun cirka en tredjedel af kommunens ansatte på arbejde hver dag, nemlig medarbejderne indenfor sundhed og pleje.

I anden bølge kom lærerne og pædagogerne med, mens de ansatte i administrationen fortsat har skullet arbejde hjemmefra.

Det bliver der lavet om på fra på onsdag, hvor 150-200 administrative medarbejdere igen kan sætte sig bag skrivebordet.

- Det tror jeg, der er rigtige mange, som har glædet sig til. Selvfølgelig er der også fordele ved at arbejde hjemme. For eksempel bliver man ikke forstyrret på samme måde. Men jeg tror især, der er mange, som har savnet kontakten og det fysiske samvær med de nærmeste kolleger, siger Lars Svenningsen.

Selv om alle kommunens ansatte fremover kan møde på arbejde, er der stadig en lang række forholdsregler, som skal overholdes. Det gælder blandt andet reglen om, at der skal være mindst en meter mellem skrivebordene. Og to meter, hvis man sidder ansigt til ansigt.

- Alligevel mener vi, at vi kan få det organiseret på en måde, så der bliver plads til alle, siger kommunaldirektøren, efter at spørgsmålet har været drøftet på et møde i krisestaben fredag.

- Det kræver selvfølgelig, at der bliver målt op de enkelte steder, og at der måske bliver flyttet lidt rundt på skrivebordene. Så langt er vi ikke kommet endnu. Derfor skal jeg heller ikke kunne afvise, at der være et eller to afdelinger, hvor vi står med en udfordring. Men generelt er vurderingen altså, at det godt kan lade sig gøre, tilføjer han.

Ud over selve rådhuset og borgerservice drejer det sig blandt andet om de ansatte i kommunens teknik- og miljøafdeling, i socialforvaltningen og på jobcentret, som nu kan vende tilbage til deres almindelige skrivebord.

Fredag sendte kommunaldirektøren en mail ud til de berørte medarbejdere med beskeden om, at man glædede sig til at se dem. Den øvrige planlægning af genåbningen er nu lagt i hænderne på de enkelte afdelingsledere, der har indtil onsdag morgen til at blive helt klar, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odenses bedste løbere testede formen

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce