Annonce
Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Det går over al forventning på Comwell Kongebrogaarden i Middelfart. Faktisk går det bedre end sidste år, hvor det summede med nye gæster i receptionen hver morgen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Manglen på udenlandske turister og store konferencer gør ondt på de fynske hoteller, der savner langsigtede retningslinjer.
Annonce

Fyn: Coronakrise, forsamlingsforbud og rejserestriktioner. Ord, der gør ondt i ørene på de fynske hotelejere, der må kigge langt efter udenlandske turister og gæster fra store konferencer.

Simon Verheij er kommunikationsansvarlig for Comwell, der driver to hoteller i Middelfart og et i Odense. Han fortæller, at hotelkæden fortsat er hårdt ramt.

- Det er for tidligt at sige, hvordan det påvirker os økonomisk, men det er ikke småpenge, vi mister. Vi har haft lukket mange hoteller i en lang periode. Nu mangler vi retningslinjer, for det er svært for os at berolige vores kunder, når vi ikke ved, hvordan og hvor mange vi må samles, siger han.

- Vi kan se, at folk stadig er i gang med planlægningen, og at der er en kort tidshorisont for bookinger. Men storbyerne er hårdt ramt. I Odense mangler vi især de kinesiske turister, fortæller han og tilføjer:

- Men på Kongebrogaarden i Middelfart går det over al forventing. Det går bedre end sidste år, og det er vildt. Det siger også noget om, at mange har lavet om på deres ferieplaner. Folk vælger afslappende steder tæt på naturen og med fokus på livsstil og gourmet.


Vi skal vide noget om, hvad der sker efter 1. september nu, lige nu.

Jan Grimstrup Larsen, direktør Hotel Nyborg Strand


Simon Verheij fortæller, at der er interesse for møder og konferencer, som er kerneforretningen, men de helt store konferencer venter virksomhederne fortsat med på grund af usikkerheden.

Annonce

Mangler afklaring

På den anden side af Fyn og ud til Storebælt ligger Danmarks største hotel uden for København. Indtil 30. juli er Hotel Nyborg Strand dog tomt og lukket, og medarbejderne er hjemsendt med fuld løn. Direktør Jan Grimstrup Larsen fortæller, at der allerede i første weekend, når hotellet genåbner, er godt gang i den med cirka 150 bookede værelser.

I maj havde direktør Jan Grimstrup Larsen masser af plads på Hotel Nyborg Strand. 30. juli kommer gæsterne tilbage. Arkivfoto: Mogens Rasmussen

- Det er godt, men vi skal lige i gang igen. Vi har været lukket i fire og en halv måned, og vi skal nok et godt stykke hen i efteråret, før det bliver normaliseret igen. Usikkerheden præger fortsat, men det ser fint ud i oktober, siger direktøren og peger på, at meget afhænger af myndighedernes restriktioner.

- Vi mangler information for at kunne agere. Regeringen var skarp, da Danmark lukkede ned, men genåbningen har været famlende og uden konsekvensberegninger. Vores konferencegæster bestiller typisk tre til seks måneder i forvejen, men vi mangler en langsigtet afklaring. Vi skal vide noget om, hvad der sker efter 1. september nu, lige nu, fortsætter han og konstaterer, at det er svært at drive virksomhed uden.

Sådan lød det midt i krisen

Jan Grimstrup Larsen fortalte i Fyens Stiftstidende 8. april, at "når vi åbner igen, er vi et bedre hotel." Der blev slebet, renoveret og malet, men samtidig kostede hver måned et underskud omkring 4,5 millioner kroner. 18 medarbejdere var blevet afskediget. Dengang var der en forhåbning om en masse sommergæster, men sådan er det ikke helt gået.

På Comwell Kongebrogaarden fortalte direktør Vibeke Stentoft 18. maj om, hvordan man gjorde sig klar til genåbningen 8. juni. Dengang håbede de på, at forsamlingsforbuddet blev hævet til mellem 30 og 50 personer. Netop 8. juni blev det hævet til 50 personer, og 8. juli blev det hævet til 100.

Hotel Nyborg Strand lever typisk af private gæster om sommeren, hvoraf omkring en tredjedel kommer fra udlandet. Da beslutningen om at holde lukket i juli blev taget, var grænserne fortsat lukkede. Jan Grimstrup Larsen vurderer, at hotellet mister 60-65 millioner kroner i forhold til det budgetterede i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce